Poništen Mitrovićev nezakoniti Pravilnik o registraciji vozila

Izvor: Capital.ba, 12.Jan.2023, 18:10

Poništen Mitrovićev nezakoniti Pravilnik o registraciji vozila

SARAJEVO – Zamjenik ministra komunikacija i transporta BiH Nedžad Branković stavio je van snage Pravilnik o registraciji vozila koji je nametnuo bivši ministar Vojin Mitrović. Foto: Fena Ovim je na snagu vraćen stari pravilnik, što znači i da RFID stiker naljepnice sa čipom neće zamijeniti dosadašnje sticker naljepnice, saopšteno je iz ovog ministarstva. “Nakon objave pravilnika, Ministarstvu komunikacija i transporta BiH se obratio veliki broj organa nadležnih za njegovo sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i ukazalo na nesprovodivost i nezakonitost pojedinih odredbi. Na nedostatke su ukazivali i u dopisima koje su dostavili pojedinci, ali i pravna lica. U postupku primjene su se pojavili problemi, pa su pojedini organi MUP-a registraciju obavljali primjenjujući pojedine odredbe pravilnika koji je na snazi, ali i onog koji je prestao da važi”, saopšteno je iz ministarstva. Neki su internim aktima odgodili početak primjene spornog pravilnika zbog očiglednih nezakonitosti, o čemu je pisao portal CAPITAL. Mitrovićevo ministarstvo se obračunava sa Agencijom preko medija Na sastancima su predstavnici unutrašnjih poslova iznijeli probleme sa kojim se suočavaju i dali primjedbe i komentare da se ovaj pravilnik stavi van snage i usvoji novi. Pred Sudom BiH je 27. septembra 2022. godine pokrenut i upravni spor sa zahtjevom za ocjenu zakonitosti ovog akta, s prijedlogom za prioritetno odlučivanje. Novi “šamar” za Pravilnik o registraciji vozila ministra Mitrovića Rješenjem Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH 18. 11. 2022. godine naloženo je ministarstvu da u pravilniku briše odredbe kojima je propisana obrada ličnih podataka i to jedinstvenog matičnog broja vlasnika i korisnika vozila u potvrdama o registraciji i vlasništvu vozila, te odredbama o jedinstvenom informacionom sistemu za stiker naljepnice i o evidenciji o vozilima. TI BiH podnio krivičnu prijavu protiv Vojina Mitrovića CAPITAL: Andrijana Pisarević Чланак Poništen Mitrovićev nezakoniti Pravilnik o registraciji vozila се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Stavljen van snage pravilnik o registraciji vozila

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2023

SARAJEVO - Zamjenik ministra saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara Nedžad Branković stavio je van snage pravilnik o registraciji vozila, objavljen 9. avgusta prošle godine u Službenom glasniku BiH, radi otklanjanja uočenih nedostataka i pripreme novog pravilnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.