
Izvor: Svet plus, 13.Jun.2024, 14:54
Savršene domaće krofne! (RECEPT)
Za ovako savršene domaće krofne nije zaslužan nikakav aparat. Recept je jednostavan, a uz jedan trik biće baš kao na fotografiji. Pratite korak po korak...
Evo šta vam je sve potrebno da dobijete ovako savrđene krofne, kao iz pekare, pa čak i bolje:
Brašno - 300 g
Mleko - 120 ml (1/2 šolje)
Instant kvasac - 4 g (1 kašičica)
Šećer - 30 g (2 kašike)
Putar (neslan) - 30 g (sobna temperatura) (2 kašike)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Jaje - 1 (sobna temperatura)
So - 2 g (1/2 kašičice)
Priprema krofni:
Sipajte u posudu mleko,a zatim dodajte šećer i so, a zatim i kvasac. sve lepo promešajte i sipajte u smesu jedno jaje. Razmutite.
Dodajte i brašno, promešajte špatulom, dodajte puter i rukama umesite testo kao što je pokazano u video snimku.
Sipajte ulje u posudu, razmažite po stranicama, stavite testo unutra i ostavite na sat-dva da naraste, prekriveno folijom.
Kada je testo naraslo, premesite ga i podelite na 10 loptica.
Oblikovanje i prženje krofni:
Krofne pravite kao što je pokazano u video snimku, svaku krofnu stavite na pek papir i ostavite da narastaju oko 30 minuta pokrivene.
Pržite krofne na ulju kako je pokazano. Ostavite ih da se oseced, a zatim ih valjajte u šećer ili ih prelijte čokoladom.
Prijano uz domaće krofne!