Savršene domaće krofne! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 13.Jun.2024, 14:54

Savršene domaće krofne! (RECEPT)

Za ovako savršene domaće krofne nije zaslužan nikakav aparat. Recept je jednostavan, a uz jedan trik biće baš kao na fotografiji. Pratite korak po korak...

Evo šta vam je sve potrebno da dobijete ovako savrđene krofne, kao iz pekare, pa čak i bolje:

Brašno - 300 g

Mleko - 120 ml (1/2 šolje)

Instant kvasac - 4 g (1 kašičica)

Šećer - 30 g (2 kašike)

Putar (neslan) - 30 g (sobna temperatura) (2 kašike)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Jaje - 1 (sobna temperatura)

So - 2 g (1/2 kašičice)


 Priprema krofni:

Sipajte u posudu mleko,a zatim dodajte šećer i so, a zatim i kvasac. sve lepo promešajte i sipajte u smesu jedno jaje. Razmutite.

Dodajte i brašno, promešajte špatulom, dodajte puter i rukama umesite testo kao što je pokazano u video snimku.

Sipajte ulje u posudu, razmažite po stranicama, stavite testo unutra i ostavite na sat-dva da naraste, prekriveno folijom.

Kada je testo naraslo, premesite ga i podelite na 10 loptica.

 Oblikovanje i prženje krofni:

Krofne pravite kao što je pokazano u video snimku, svaku krofnu stavite na pek papir i ostavite da narastaju oko 30 minuta pokrivene.

Pržite krofne na ulju kako je pokazano. Ostavite ih da se oseced, a zatim ih valjajte u šećer ili ih prelijte čokoladom.

Prijano uz domaće krofne!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.