Pomoć za vredne stočare novovaroškog kraja: Subvencije za veštačko osemenjavanje krava

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 17:44

Pomoć za vredne stočare novovaroškog kraja: Subvencije za veštačko osemenjavanje krava

Opština Nova Varoš uputila je poziv svim poljoprivrednim gazdinstvima koja ispunjavaju uslove da iskoriste mogućnost subvencionisanja veštaškog osemenjavanja krava

Opština Nova Varoš, je u okviru Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2020. godinu planirala i meru subvencionisanja veštačkog osemenjavanja krava.

Za ovu meru je planirana subvencija od 1.000,00 dinara po jednom osemenjenom grlu, navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštenju Opštinske uprave.

- Zainteresovani poljoprivrednici za korišćenje ove subvencije treba da dostave sledeću dokumentaciju: fotokopiju lične karte nosioca gazdinstva, potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva (Uprava za trezor), potvrdu iz Veterinarske stanice o stočnom fondu, fotokopiju kartice namenskog računa, fotokopiju kartona veštačkog osemenjavanja (potvrda iz veterinarske stanice o izvršenom osemenjavanju grla), uverenje o izmirenim obavezama na dan podnošenja zahteva (lokalna poreska administracija). Potrebna dokumentacija se predaje u  Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave Nova Varoš, kancelarija br. 307, svakog radnog dana od 08-15 časova – stoji u saopštenju Opštinske uprave.

Opština Nova Varoš poziva sva poljoprivredna gazdinstva koja ispunjavaju uslove da iskoriste mogućnost subvencionisanja veštaškog osemenjavanja krava. Mera će se sprovoditi do utroška sredstava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.