Pomoć za Industriju motora Rakovica

Izvor: TvojPortal.com, 30.Maj.2011, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za Industriju motora Rakovica

Izvor:BizLife.rs  Povodom pomoći Industriji motora Rakovica, koju će zajednički pružiti grad Bograd i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, član Gradskog veća Miroslav Čučković i ministar Nebojša Ćirić obišli su danas fabriku i sa menadžmentom razgovarali o programu mera za pomoć tom preduzeću.


Ovom prilikom razgovarali su i o novom izvoznom poslu IMR na tržište Etiopije.
- Grad se pridružio inicijativi podrške metalskom kompleksu tako što >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << će u naredna 24 meseca devastirane hale u kojima nema nijednog radnika, a nalaze se u Rakovici osloboditi gradskih nameta ukoliko se pojavi investitor koji želi da zaposli nove radnike - istakao je Čučković.
Ministar Ćirić naglasio je da će to ministarstvo u junu obezbediti namenski kredit od 100 miliona dinara, koji će pomoći da se novi posao IMR-a sa Etiopijom realizuje na vreme.
Generalni direktor Industrije motora Rakovica Zoran Radosavljević rekao je da je novim poslom ugovoreno da se u narednih pet godina na godišnjem nivou proizvede 3.000 traktora.
Napominjući da će kredit Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u iznosu od 100 miliona dinara unaprediti funkcionisanje fabrike, poboljšati konkurentnost i fabriku učiniti primamljivijom za buduću privatizaciju.
Industrija motora Rakovica je sa kompanijom „Metals and Engineering Corporation” potpisala ugovor kojim je predviđen izvoz od 15.000 traktora na tržište Etiopije, u vrednosti od 160 miliona evra.

traktoriRakovicaindustrijapomoc industrijiindustrija motora

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.