Poleću avioni za Irak, srpke firme se vraćaju

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poleću avioni za Irak, srpke firme se vraćaju

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka.

Taj dokument će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog aviosaobraćaja između dve zemlje.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine, između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekadašnje SFRJ i Republike Irak.

Sporazum je, u ime iračke strane, potpisao ministar saobraćaja te zemlje Kadim Fenjan al Kafaji, a u prisustvu ambasadora Iraka u Beogradu Kasima Askera Hasana, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije i iračke Državne kompanije za civilno vazduhoplovstvo.

Pre potpisivanja sporazuma, Mihajlovićeva je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima proširenja ekonomske saradnje između Srbije i Iraka.

"Postoje značajne mogućnosti da se saradnja između naše dve zemlje proširi i tu smo da zajedno napravimo korake u tom pravcu", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je prihvatila poziv ministra saobraćaja Iraka da poseti tu zemlju, zajedno sa srpskim građevinskim kompanijama, gde bi se razgovaralo o saradnji i novim projektima.

Ministar Kadim Fenjan al Kafaji rekao je da će sastanak doprineti otvaranju novih polja saradnje i istakao da Irak radi na obnovi uništene infrastrukture i bolnica i da postoji mogućnost da na tim poslovima konkurišu i srpska preduzeća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.