Sporazum o vazdušnom saobraćaju  između Srbije i Iraka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja Iraka Kadim Fenjan al Kafaji, potpisali su danas u Beogradu Sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog avio-saobraćaja između dve zemlje.

Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1975. godine, između nekadašnje SFRJ i Republike Irak, navedeno je u saopštenju.

Pre potpisivanja sporazuma, Mihajlovićeva je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima proširenja ekonomske saradnje između Srbije i Iraka.

"Postoje značajne mogućnosti da se saradnja između naše dve zemlje proširi i tu smo da zajedno napravimo korake u tom pravcu", rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva je prihvatila poziv ministra saobraćaja Iraka da poseti tu zemlju, zajedno sa srpskim građevinskim kompanijama, gde bi se razgovaralo o saradnji i novim projektima.

Ministar Kadim Fenjan al Kafaji rekao je da će današnji sastanak doprineti otvaranju novih polja saradnje i istakao da Irak radi na obnovi uništene infrastrukture i bolnica i da postoji mogućnost da na tim poslovima konkurišu i srpska preduzeća, navedeno je u saopštenju

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.