Pokazuju zube Irskoj i Nemačkoj: Vratite se, dajemo 1.000 €

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokazuju zube Irskoj i Nemačkoj: Vratite se, dajemo 1.000 €

Malo dalmatinsko mesto odlučilo je da "pokaže i zube" Irskoj i Nemačkoj - daju 1.000 evra svakome ko se vrati.

U okviru politike kojom pokušavaju da poboljšaju lošu demografsku sliku opštine, gradački načelnik Matko Burić odlučio se na konkretne korake, usmerene primarno prema mladima.

Naime, prave i nacrt jedne zanimljive, na području Makarske rivijere, a verovatno i šire, svakako inovativne odluke.

Radi se o odluci o podsticajima na području >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opštine Gradac, kojom žele da podstaknu mlade koji su trbuhom za kruhom otišli u inostranstvo da se vrate u rodni kraj. Takvih je na području najjužnije, a po pitanju iseljavanja moguće i najtužnije opštine, mnogo - bar 30.

O tome računa vodi sam načelnik Burić, koji je rekao za Slobodnu Dalmaciju da imaju "interni" registar čiji brojevi nisu nimalo optimistični.

„Najviše je mladih otišlo u Irsku, pa Nemačku, a odluka, pogotovo ako su na nekakvoj vagi, vrate doma, predstavlja konkretnu pomoć. To je 7.500 kuna u obliku jednokratne naknade.“

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.