Počinje zamena djubriva za žito i kukuruz

Izvor: NaDlanu.com, 09.Sep.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje zamena djubriva za žito i kukuruz

BEOGRAD, 9. septembra 2012. (Beta) - Razmena 9.100 tona mineralnog djubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće u ponedeljak, najavio je direktor Republičkih robnih rezervi Srbije Goran Tasić.

BEOGRAD, 9. septembra 2012. (Beta) - Razmena 9.100 tona mineralnog djubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće u ponedeljak, najavio je direktor Republičkih robnih rezervi Srbije Goran Tasić."Značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je da su pariteti razmene niži od utvrdjenog paritetnog odnosa tih roba za 10 do 20 odsto, radi stimulacije poljoprivredne proizvodnje i ublaživanja posledica velikih suša", kazao je on agenciji Beta i dodao da će se razmena obavljati u skladištu Robnih rezervi u Azotari "Pančevo".Kilogram NPK mineralnog djubriva moći da se dobije za 1,65 kilograma merkantilne pšenice roda 2012. godine, odnosno 1,9 kilograma pšenice roda 2013.Najavljeno je i da će kilogram NPK djubriva biti menjan za 1,55 kilograma kukuruza ovogodišnjeg roda, odnosno za dva kilograma roda 2013.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.