Zabranjuje se izvoz nekih biljaka

Izvor: B92, 06.Sep.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjuje se izvoz nekih biljaka

Beograd -- Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Rasim Ljajić najavio je da će vlada doneti uredbu o zabrani izvoza, šećerne repe, soje i suncokreta.

Prema njegovim rečima, biće doneta i uredba o razmeni veštačkog đubriva za merkantilnu pšenicu i kukuruz za Robne rezerve po vrlo povoljnim uslovima.

Te odluke vlada donosi sa ciljem da obezbedi snabdevenost tržišta jestivom ulju i šćerom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristupačnost cena prehramebnih proizvoda za sve potrošače, rekao je Ljajić za RTS.

Ljajić je dodao da su te mere usmerene na stabilnost cena mleka, mesa, šećera, ulja i brašna.

Intervenisaćemo sa merkatilmon kukuruzom iz Robnih rezervi, a za uzvrat će tražiti da tu za količinu kukuruza vrate isporukom mesa, kako bi se stabilozoavla ponuda i cena mesa, najavio je ministar trgovine.

Vlada razmišlja i o interventnom uvozu osnovnih životnih namirnica, pri čemu će taj uvoz biti oslobodjen plaćanja carine, ali će ta mera biti doneta kasnije i zavisiće od situacije na tržištu, nagovestio je Ljajić i dodao da ta mera još nije doneta, a na spisku je od 15 mera koje će predložiti resorno ministarstvo.

Ljajić je rekao da je u Robnim rezervama trenutno oko 209.000 tona pšenice, što je zadovoljavajuće i oko 79.000 tona kukuruza i otkup tih žitarica i dalje traje i najavio da će vlada otkupiti oko 200.000 tona merkantilnog kukuruza da sa ciljem da se pomogne stočarstvu i obezbedi stabilnost cena mesa.

Govoreći o vladinoj uredbi o ograničenju marži, Ljajić je rekao da će ona ostati na snazi do kraja godine, iako je ta mera nepopularna.

U planu vlade je i da se donese meru o takozvanoj "socijalnoj korpi", nagovestio je Ljajić i objasnio da će cilj te mere biti da se stabilizuju cene osnovnih živiotnih namirnica.

Ljajić je najavio mogućnost isplate 13. penzije, koje će uslediti posle reablansa budžeta, a odgovarajući na pitanje o eventualnoj prodaji "Telekoma Srbija" rekao je da u ovom trenutku to nije tema kojom se vlada bavi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada zabranjuje izvoz soje, suncokreta, repe

Izvor: Mondo, 06.Sep.2012

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Rasim Ljajić najavio je da će vlada na današnjoj sednici doneti uredbu o zabrani izvoza, šećerne repe, soje i suncokreta,..Na sednici će biti doneta i odluka o razmeni veštačkog đubriva za merkantilnu pšenicu i kukuruz za Robne rezerve po vrlo povoljnim...

Nastavak na Mondo...

Vlada zabranjuje izvoz soje, suncokreta i šećerne repe

Izvor: Blic, 06.Sep.2012

Rasim Ljajić , ministar unutrašnje i spoljne trgovine najavio je da će vlada na današnjoj sednici doneti uredbu o zabrani izvoza šećerne repe, soje i suncokreta, kao i odluku o razmeni veštačkog đubriva za merkantilnu pšenicu i kukuruz za Robne rezerve po vrlo povoljnim uslovima...Te odluke...

Nastavak na Blic...

Ulja i šećera biće dovoljno!

Izvor: Kurir, 06.Sep.2012

Zabrana izvoza šećerne repe, soje i suncokreta i intervencija na tržištu kukuruza obezbediće stabilno snabdevanje..BEOGRAD - Zabrana izvoza šećerne repe, soje i suncokreta i intervencija na tržištu kukuruza obezbediće stabilno snabdevanje jestivim uljem i šećerom i zaštiti proizvodnju svinjskog...

Nastavak na Kurir...

Nestašica šećera u Zaječaru

Izvor: B92, 06.Sep.2012

Beograd -- Stanovnici Zaječara uspaničili su se kada u prodavnicama nisu našli šećer. Za njih to znači samo jedno, a to je poskupljenje...Danas je održana i sednica vlade na kojoj je doneta uredba o zabrani izvoza šećerne repe, soje i suncokreta, kako bi se obezbedila snabdevenost tržišta...

Nastavak na B92...

Ni zabrana izvoza ne smanjuje cene

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2012

IZVOZ soje, suncokreta i šećerne repe privremeno je, odlukom Vlade Srbije, zabranjen. Razlog za ovu odluku o kojoj se dugo spekulisalo je, kažu u Nemanjinoj 11, sprečavanje nestašica i uredno snabdevanje domaćeg tržišta. - Vlada je dala i saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve izvrši...

Nastavak na Večernje novosti...

Zabrana izvoza neće smanjiti cene

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 01:30

Beograd -- Nemogućnost prodaje žitarica svetu bez pozitivnih efekata za domaće potrošače, pišu Novosti...Razlog za privremenu zabranu izvoza suncokreta i šećerne repe je sprečavanje nestašica i uredno snabdevanje domaćeg tržišta, kažu u Nemanjinoj 11..."Vlada je dala i saglasnost da Republička...

Nastavak na B92...

Ima li spasa: Ni zabrana izvoza ne smanjuje cene

Izvor: S media, 07.Sep.2012

Izvoz soje, suncokreta i šećerne repe privremeno je, odlukom Vlade Srbije, zabranjen. Razlog za ovu odluku o kojoj se dugo spekulisalo je, kažu u Nemanjinoj 11, sprečavanje nestašica i uredno snabdevanje domaćeg tržišta...- Vlada je dala i saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve...

Nastavak na S media...

Zabrana izvoza na štetu seljaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2012

Vlada Srbije je zabranila izvoz soje, suncokreta i šećerne repe. Navodno da bi sprečila nestašice, porast cena i, uopšte, da bi zaštitila stanovništvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ograničavanjem izvoza, Vlada sprečava nestašicu

Izvor: GdeInvestirati.com, 07.Sep.2012

Vlada Srbije ograničila je izvoz soje, suncokreta i šećerne repe, kako bi se sprečile nestašice i osiguralo uredno snabdevanje domaćeg tržišta tim proizvodima, javlja Tanjug. Savetnik za poljoprivredu u PKS Milan Prostran ocenio je da će zabrana izvoza doprineti stabilnosti na tržištu Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Razmena djubriva za žito i kukuruz od ponedeljka

Izvor: Beta, 07.Sep.2012

BEOGRAD, 7. septembra 2012. (Beta) - Razmena 9.100 tona mineralnog djubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće u ponedeljak, 10. septembra, najavio je u petak direktor R..

Nastavak na Beta...

Razmena djubriva za žito i kukuruz od ponedeljka

Izvor: NaDlanu.com, 07.Sep.2012

BEOGRAD, 7. septembra 2012. (Beta) - Razmena 9.100 tona mineralnog djubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće u ponedeljak, 10. septembra, najavio je u petak direktor Republičkih robnih rezervi Srbije Goran Tasić... BEOGRAD, 7. septembra 2012. (Beta)...

Nastavak na NaDlanu.com...

Od ponedjeljka u Srbiji razmjena đubriva za žito i kukuruz

Izvor: Capital.ba, 08.Sep.2012, 08:08

BEOGRAD, Razmjena 9.100 tona mineralnog đubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće u ponedjeljak, 10. septembra, najavio je u petak direktor Republičkih robnih ..

Nastavak na Capital.ba...

Počinje zamena đubriva za žito i kukuruz

Izvor: Mondo, 09.Sep.2012, 11:21

Razmena 9.100 tona mineralnog đubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće sutra, najavio je direktor Republičkih robnih rezervi Srbije Goran Tasić..."Značajno je da su pariteti razmene niži od utvrđenog paritetnog odnosa tih roba za 10 do 20 odsto,...

Nastavak na Mondo...

Počinje zamena djubriva za žito i kukuruz

Izvor: Beta, 09.Sep.2012

BEOGRAD, 9. septembra 2012. (Beta) - Razmena 9.100 tona mineralnog djubriva iz robnih rezervi za pšenicu i kukuruz ovogodišnjeg i roda 2013. godine počeće u ponedeljak, najavio je direktor Republičkih robnih reze..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.