Izvor: Beta, 02.Jan.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rasprava o Nacrtu zakona o oglašavanju

BEOGRAD, 2. januara 2015. (Beta) - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je da će 3. januara početi javna rasprava o Nacrtu zakona o oglašavanju koja će trajati do 3. februara 2015. godine.

Kako se navodi, učesnici u javnoj raspravi su svi predstavnici državnih organa i organizacija i druga zainteresovana lica.

Dodaje se da će po okončanju postupka javne rasprave Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija analizirati sve sugestije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << predloge i primedbe učesnika i sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Jedan od razloga za donošenje zakona o oglašavanju, kako je navedeno na sajtu Ministarstva trgovine (www.mtt.gov.rs), je potreba za odredjenim propisanim pravilima kojima će se omogućiti objektivno isticanje razlika, a koje neće dovesti do narušavanja tržišne utakmice.

Navedeno je i da oglašavanje utiče na potrošače, njihovu mogućnost izbora i ekonomske odluke koje se donose u vezi sa kupovinom robe ili usluge.

Dodaje se i da je dosadašnji Zakon o oglašavanju bio prvi korak u uredjivanju ove oblasti, ali da je nakon deset godina od njegove primene potrebno odgovoriti zahtevima prakse kao i dužnosti pravne harmonizacije sa aktuelnim regulativama EU iz te oblasti.

U Nacrtu zakona o oglašavanju piše da je nedopustivo oglašavanje kojim se primalac oglasne poruke dovodi u zabludu u pogledu cene robe, oglašavanjem navodne rasprodaje ili prividnog sniženja cene robe ili usluge, kao i u zabludu o stvarnoj vrednosti robe ili usluge obećanjem oglašivačkog poklona.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje javna rasprava o Nacrtu zakona o oglašavanju

Izvor: Danas, 03.Jan.2015, 00:13

Beograd - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je da danas počinje javna rasprava o Nacrtu zakona o oglašavanju koja će trajati do 3. februara 2015. godine...Kako se navodi, učesnici u javnoj raspravi su svi predstavnici državnih organa i organizacija i druga zainteresovana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.