Počinje izgradnja još jedne fontane u Beogradu FOTO

Izvor: B92, 31.Okt.2020, 10:30

Počinje izgradnja još jedne fontane u Beogradu FOTO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su pripremni radovi za izgradnju fontane na platou kod Cvetnog trga počeli ovih dana.

Naveo je i da će sama izgradnja trajati do kraja februara u zavisnosti od vremenskih uslova, prenosi Beoinfo.

"Fontana će biti površine četrdeset kvadratnih metara, a biće sastavljena od dve celine. Jedna je plato sa vertikalnim mlazevima između kojih može i da se prolazi, a druga se sastoji od kamenih kubusa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pet malih bazena različitih dimenzija sa plitkom vodom. Fontana je projektovana kao prelivna, a mlaznice će biti u tri reda sa po šest, pet i četiri mlaznice koje će biti postavljene naizmenično. Režim rada predviđa mogućnost podešavanja visine mlazeva od 30 do 120 centimetara ", precizirao je Vesić.

On je posebno naglasio da će se ova jedinstvena fontana nalaziti isključivo na betonskom delu Cvetnog trga.

"To je veoma važno jer na taj način neće biti ugroženo drveće i postojeća zelena površina", istakao je zamenik gradonačelnika.

On je naveo da je investitor je Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a donator kompanija "Vodavoda" d.o.o. Mionica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vesić: Počinje izgradnja fontane na platou kod Cvetnog trga

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su pripremni radovi za izgradnju fontane na platou kod Cvetnog trga počeli ovih dana, kao i da će sama izgradnja trajati do kraja februara u zavisnosti od vremenskih uslova...On je naveo da je investitor Grad Beograd, odnosno Sekretarijat...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.