Počinje izgradnja Moravskog koridora: Vlasnici parcela zadovoljni cenom, ali evo kome ne odgovara TRASA PUTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje izgradnja Moravskog koridora: Vlasnici parcela zadovoljni cenom, ali evo kome ne odgovara TRASA PUTA

Deonica od Čačka do Kraljeva biće izgrađena u naredne dve godine

Do 14. februara biće moguć uvid u Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu prilikom izgradnje deonica "Moravskog koridora" – Mrčajevci-Preljina i Adrani-Mrčajevci.

Potom sledi javna rasprava i prezentacija.

Eksproprijacija zemljišta za izgradnju "Moravskog koridora" u Kruševcu završena je na dve katastarske lokacije, a vlasnici poljoprivrednog zemljišta, zasada i objekata zadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su cenom.

Meštani potvrđuju da će izgradnja Koridora i regulacija slivova sve tri Morave biti od velikog značaja.

U Stopanji, mestu gde se zbog dobrog pečenja obavezno staje, ugostiteljima ne odgovara što trasa Moravskog koridora zaobilazi njihovo selo.

Vlasnicima parcela koje su na trasi "Moravskog koridora" u Kraljevu tek se nudi da potpišu saglasnost za otkup. Priče da se od sela do sela razlikuje procena vrednosti zemlje tvrde donela su pometnju.

Deonica od Čačka do Kraljeva, kako je najavljeno, biće izgrađena u naredne dve godine, pa se u Čačku nadaju da će uskoro započeti i postupak eksproprijacije zemljišta za radove na sektoru 3 - od Preljine do Mrčajevaca, odnosno Adrana.

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka, kaže da je to deonica duga 30 kilometara.

- Naša gradska uprava za urbanizam, odnosno imovinsko pravna služba, očekuje polovinom februara predlog za eksproprijaciju od strane preduzeća Koridora Srbije, nakon čega ćemo preduzeti sve dalje korake korake u smislu izgrade rešenja za eksproprijaciju - rekao je Bojović.

Izgradnja počinje od Kruševca gde su regulisani pravno imovinski odnosi, a gradiće se u tri etape.

Od Pojata do Čačka Moravski koridor povezaće gradove, ali i koridor 10 sa auto-putem "Miloš veliki".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.