Počinje Srpski Davos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2012, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje "Srpski Davos"

KOPAONIK -

Na Kopaoniku danas počinje tradicionalni "Kopaonik biznis forum 2012", koji će otvoriti premijer Srbije Mirko Cvetković, u prisustvu oko 520 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Tradicionalni, trodnevni skup na Kopaoniku, imaće noseću temu "Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane teme", gde će brojni predstavnici države, privrede, banaka, ekonomisti, strani ambasadori akreditovani u Srbiji, kao i predstavnici međunarodnih finansijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucija i strani eksperti pokušati da ukažu na moguća rešenja i ponuditi svoje viđenje problema i kako ga otkloniti.

Organizatori 19. po redu Foruma - Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, kako su najavili, očekuju da aktuelna i buduća vlada Srbije, uvaže ponuđena rešenja stručnjaka za rešavanje ekonomskih problema.

Neke od glavnih rasprava na "srpskom Davosu" biće posvećene mogućnostima za privredni oporavak, posledicama krize u evro zoni, uslovima za privlačenje stranih investicija, usklađivanju ekonomske i monetarne politike sa industrijskom politikom, kao i energetskoj politici u Srbiji.

Osim premijera Cvetkovića, među najavljenim govornicima su i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, ministar poljoprivrede Dušan Petrovići, guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, amabasadori SAD, Nemačke i Rusije u Beogradu, Meri Vorlik, Volfram Mas i Aleksandar Konuzin.

Učesnicima Foruma na Kopaniku obratiće se šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, ambasadori NR Kine Japana i Francuske, Vei Đinghua, Tošio Cunozaki i Fransoa - Gzavije Denio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biznis forum na Kopaoniku

Izvor: RTS, 06.Mar.2012

Vlada Srbije mora da se pridržava mera štednje i zadatog deficita budžeta, rekao premijer Mirko Cvetković. Sugestije sa biznis foruma na Kopaoniku dobrodošle u kreiranju ekonomske politike, istako premijer. ..Na 19. Biznis forumu "Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne i povezane...

Nastavak na RTS...

Počinje srpski Davos na Kopaoniku

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2012

OPAONIK - Na Kopaoniku počinje tradicionalni "Kopaonik biznis forum 2012", koji će otvoriti premijer Srbije Mirko Cvetković, u prisustvu oko 520 učesnika iz zemlje i inostranstva. Tradicionalni, trodnevni skup na Kopaoniku, imaće noseću temu "Kako sačuvati budućnost Srbije: ekonomske, poslovne...

Nastavak na Glas javnosti...

Drugi dan Foruma na Kopaoniku

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 01:50

Kopaonik -- Tradicionalno savetovanje ekonomista Srbije sa temom "Kako sačuvati budućnost Srbije - ekonomske, poslovne i povezane teme" nastavlja se danas na Kopaoniku...Drugog dana Foruma govoriće guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić...Biznis forum kome prisustvuje više od 500 učesnika...

Nastavak na B92...

Drugi dan Biznis foruma na Kopaoniku

Izvor: Blic, 07.Mar.2012

Drugog dana "Kopaonik Biznis foruma 2012", danas će predstavnici međunarodnih finansijskih institucija predstaviti svoje predloge za održanje makroekonomske stabilnosti, u uslovima krize javnih dugova u Evropskoj uniji, i moguće implikacije na ekonomska dešavanja u Srbiji. ..Predviđeno je da na...

Nastavak na Blic...

Nastavlja se savetovanje ekonomista na Kopaoniku

Izvor: Beta, 07.Mar.2012

KOPAONIK, 7. marta 2012. (Beta) - Tradicionalno savetovanje ekonomista Srbije sa temom "Kako sačuvati budućnost Srbije - ekonomske, poslovne i povezane teme", nastavlja se u sredu na Kopaoniku...Drugog dana..

Nastavak na Beta...

Drugi dan Biznis foruma na Kopaoniku

Izvor: S media, 07.Mar.2012

Drugog dana "Kopaonik Biznis foruma 2012", danas će predstavnici međunarodnih finansijskih institucija predstaviti svoje predloge za održanje makroekonomske stabilnosti, u uslovima krize javnih dugova u Evropskoj uniji, i moguće implikacije na ekonomska dešavanja u Srbiji...Inflacija u aprilu dostiže...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.