Počelo prijavljivanje. Mali objasnio kako do 10.000 dinara za srednjoškolce VIDEO

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 14:13

Počelo prijavljivanje. Mali objasnio kako do 10.000 dinara za srednjoškolce VIDEO

Prijavljivanje za pomoć od 10.000 dinara za srednjoškolce je počelo. Svi učenici će u školi dobiti da popune formulare, a škole ih šalju lokalnim samoupravama.

Ministar finansija Siniša Mali je na svom nalogu na Tiktoku objasnio kako izgleda proces prijavljivanja.

Obrazac za uplatu jednokratne novčane pomoći sadrži osnovne podatke: ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja/hranitelja, datum rođenja učenika, opština, mesto prebivališta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulica, kućni broj, podaci o ličnom tekućem dinarskom računu i razred koji učenik pohađa.

Te obrasce će škola podeliti učenicima, a zatim ih proslediti lokalnim samoupravama.

"Ako nemaš svoj, možeš iskoristiti račun jednog od svojih roditelja. Nije previše, ali dovoljno i da obraduješ sebe ili nekog tebi dragog za praznike", objasnio je Mali u video-snimku naglasivši da će novac leći u narednih desetak dana.

"Ovo je još jedna mera države kategoriji građana koja je do sada možda bila preskočena i isključivo predstavlja pomoć države grupi mladih koja je ostala nepokrivena dosadašnjim pomoćima", rekao je nedavno Mali.

Podsetimo, prošle godine je mladima od 16 do 29 godina dva puta isplaćeno po 100 evra, potom još 5.000 dinara, ove godine majkama dece do 16 godina isplaćeno je po 10.000 dinara za svako dete, a 30. novembra će biti isplaćena pomoć penzionerima po 20.000 dinara i kategoriji socijalno ugroženih po 10.000 dinara dan kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.