Izvor: RTS, 15.Okt.2021, 09:19

Počela prijava privrednika za subvencije za novi model fiskalizacije – koliku pomoć mogu da očekuju

Prijava privrednika za državnu finansijsku pomoć kako bi nabavili uređaje neophodne za novi model fiskalizacije počela je od ponoći na portalu e-Porezi i trajaće do 31. januara sledeće godine. Vlada je odlučila da svim obveznicima fiskalizacije po prodajnom mestu dodeli 100 evra i u tom prodajnom mestu 100 evra za svaku kasu. Pored toga svi oni koji nisu obveznici PDV-a dobijaju iznos uvećan za 20 posto, kaže za RTS Saša Dulić pomoćnik direktora Poreske uprave. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Saša Dulić ističe da je Vlada kroz uredbu donela pravila koja ne ulaze u to u koju će opremu poreski obveznici potrošiti dobijeni novac.

"Novi zakon o fiskalizaciji je potpuno liberalizovao tehničko rešenje tako da fiskalni uređaj može da bude tablet, telefon, računar. Bilo bi nepotrebno da se određuje za koji uređaj će poreski obveznik potrošiti taj novac", ističe Dulić.
Prema rečima pomoćnika direktora Poreske uprave, izdvojeni novac je dovoljan da svako na tržištu izabere adekvatan uređaj.
"Vlada je odlučila da svim obveznicima fiskalizacije po prodajnom mestu dodeli 100 evra i u tom prodajnom mestu 100 evra za svaku kasu. Pored toga svi oni koji nisu obveznici PDV-a dobijaju iznos uvećan za 20 posto", naglašava Saša Dulić.
Osim za privrednike fiskalizacija je obavezna i za noćne klubove, splavove, trgovce nekretninama, građevinske firme, privatne lekare.
Svi oni koji još nisu prijavili adrese od 1. oktobra imaju dostupnu opciju da prijave sve svoje prodajne objekte.
"U ovom trenutku preko 8.000 poreskih obveznika je prijavilo oko 11.000 prodajnih objekata tako da je ta opcija otvorena i oni mogu da podnose to bez ikakvog ograničenja. Prijava iskazivanje zainteresovanih za subvenciju je nešto što podrazumeva prethodno prijavljen objekat tako da pozivam sve one koji nisu prijavili svoje objekte da ih prijave pre nego što podnesu prijavu za subvenciju za fiskalne kase", ističe Dulić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.