Počela izgradnja druge fabrike kompanije Leoni u Srbiji

Izvor: Studio B, 23.Avg.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja druge fabrike kompanije Leoni u Srbiji

Kompanija Leoni počela je danas u Doljevcu kod Niša da gradi drugu fabriku u Srbiji, u kojoj će biti zaposleno 1.500 radnika, a investirano 21 milion evra.

U novoj fabrici površine oko 25.000 kvadratnih metara proizvodiće se kablovi za vozila Land Rover i Jaguar, a za svako novo radno mesto Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA pripremila je podsticaj od 7.000 evra.   

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je na otvaranju radova na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izgradnji fabrike, da će u novim pogonima proizvodnja početi od proleća sledeće godine i da prvih 400 radnika sada kreće na obuku.   

"Do kraja sledeće godine svih 1.500 radnika dobiće posao", rekao je Dinkić i dodao da će izgradnjom druge fabrike Leoni u Srbiji vrednost izvoza te kompanije biti veća, a automobilska industrija dodatno pojačana još jednom novom fabrikom.   

Kompanija Leoni je na 15. mestu po vrednosti izvoza u Srbiji, a u prvih sedam meseci iz fabrike u Prokuplju izvezli u kablova za automobile u vrednosti 50 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede. U fabrici u Prokuplju, kompanija Leoni zapošljava 1.750 radnika. Fabrika u Doljevcu imaće oko 25.000 kvadrata na 8,7 hektara, a to zemljište obezbedila je opština Doljevac u blizini sela Malošište bez naknade.   

Svečanosti povodom početka izgradnje fabrike Leoni prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stevanović i direktor kompanije Leoni Viring Sistems Sautist Jerg Paehnac. Ministar Dinkić uručio je danas predstavnicima kompanije Leoni Ugovor o podsticanju investicija.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.