Plenković: Nije nam drago, ali imali smo suprotne informacije

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Nije nam drago, ali imali smo suprotne informacije

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da hrvatskoj vladi "nije drago" što je došlo do zastoja u nabavci aviona F-16 od Izraela.

On je to rekao na sednici Vlade, i dodao da očekuje konačna izjašnjavanja Izraela i SAD, nakon čega će i Vlada doneti konačnu odluku, prenosi Index.hr.

"Vlada je vrlo čvrsto pri svojoj odluci, a to je da u onom tenderu koji je bio možemo ići u fazu realizacije isključivo onakve ponude kakva je bila prihvaćana i predložena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od strane stručnog tima Ministarstva obrane", rekao je on.

Sve ostalo zahtevaće poništavanje tog procesa, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke kako dalje, rekao je Plenković.

On je kazao da postoje poteškoće na relaciji Izrael-SAD u vidu dobijanja saglasnosti za "transfer tehnologija trećoj strani".

"U ovom slučaju treća strana smo mi. Suprotno onome što smo imali kao informaciju u ovom procesu od skoro dve godine, došlo je do određenih problema gde očigledno sa strane SAD postoje rezerve pri prepuštanju tehnologije koja je izvorno američka pa je potom bila nadograđena od strane Izraela", rekao je Plenković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.