Plati porez - Žestok odgovor Amazonovog najvećeg rivala na Bezosove provokacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plati porez" - Žestok odgovor Amazonovog najvećeg rivala na Bezosove provokacije

Žestoki konkurenti, Amazon i Volmart, sukobili su se nakon što je šef Amazona Džef Bezos pozvao maloprodajne kompanije da povećaju minimalne plate radnika.

Valmart je ubrzo odgovorio podsećanjem Amazona na negovo izbegavanje plaćanja poreza. U godišnjem pismu akcionarima, Bezos, koji je i dalje najbogatiji čovek na svetu zahvaljujući kompaniji vrednoj skoro bilion dolara, hvalio se oko Amazonovih beneficija za zaposlene i izazvao druge firme da prate njegov primer ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da budu i bolji.

“Danas izazivam naše najveće konkurente u maloprodaji (znate ko ste!) da usaglase beneficije za zaposlene sa našim i minimalnu platu od 15 dolara. Uradi to! Još bolje, idi na 16 dolara", napisao je milijarder.

Volmartov izvršni potpredsednik za korporativne poslove, Dan Bartlet, ubrzo je odgovorio. On je na Tviteru podelio članak koji podseća da je Amazon prošle godine uspeo da izbegne plaćanje poreza.

Hey retail competitors out there (you know who you are 😉) how about paying your taxes? https://t.co/Rmh3VZOHsG @JeffBezos

— Dan Bartlett (@danbartlett6) April 11, 2019

Valmartov potpredsednik nije bio jedina osoba koja je odgovorila na Bezosove prozivke. Izvršni direktor drugog Amazonovog rivala, Ibeja (eBay), branio je svoju kompaniju na Tviteru. Za razliku od Volmarta, Ibej se direktno spominjao u pismu čelnika Amazona, hvaleći se dostignućima njegove kompanije u odnosu na rivala.

Prošlog novembra Amazon je podigao minimalnu platu zaposlenih na 15 dolara po satu. Podsetimo, Amazon se već godinama susreće sa optužbama za loše plaćanje i tretiranje zaposlenih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.