Pittsburgh: Masakr u sinagogi, najmanje osam mrtvih

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Okt.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pittsburgh: Masakr u sinagogi, najmanje osam mrtvih

PITTSBURGH - Naoružani napadač otvorio je vatru na vjernike koji su molili u sinagogi u Pittsburghu, javljaju američki mediji.

Do napada je došlo u sinagogi Tree of Life u američkom gradu Pittsburghu. Kad se kod sinagoge pojavila policija, napadač je otvorio vatru i na njih. Na terenu su deseci vozila policije i hitne pomoći.

Lokalni mediji navode kako je u napadu poginulo najmanje osmero ljudi, među kojima su i tri policajca. Policija je potvrdila tek da u napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ima više smrtno stradalih.

Kako javlja BNO News, očevidac koji je pozvao policiju rekao je kako je napadač ušao u sinagogu i otvorio vatru ujutro oko 10 po lokalnom vremenu. Kako javlja lokalna televizija KDKA, napadač je po ulasku u sinagogu povikao "Svi Židovi moraju umrijeti" i potom zapucao po ljudima.

Napadač, o kojem je zasad poznato samo da se radi o bijelom muškarcu, je nakon razmjene vatre s policijom svladan i uhićen, javlja CBS. Kako javlja KDKA, moguće je da je ranjen.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

"SVI JEVREJI MORAJU DA UMRU" Najmanje osam mrtvih u PUCNJAVI U SINAGOGI, policija savladala napadača

Izvor: Blic, 27.Okt.2018

Najmanje osmoro ljudi je ubijeno, dok je više njih povređeno u napadu na sinagogu "Drvo života" u Pitsburgu, javljaju američki mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.