Zatvaraju se pijace, skraćeno radno vreme prodavnica

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvaraju se pijace, skraćeno radno vreme prodavnica

Beograd -- Jedna od mera koje će Beograd uvesti u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije je zatvaranje svih pijaca, koje su do sada radile tri dana.

Kako je rekao predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, nova mera je doneta u cilju smanjivanja kontakata i sprečavanja širenja virusa.

Nikodijević je za TV Prvu precizirao da ima dovoljno svežeg voća i povrća u marketima i naglasio da građani neće biti oštećeni, saopštila je Gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprava.

On je dodao da je jedna od novih mera i dodatno skraćenje rada prodavnica vikendom, koje će raditi do 13 časova, zbog policijskog časa koji subotom i nedeljom počinje od 15 sati.

Nikodijević je najavio i da će se od sutra početi sa dezinfekcijom međublokovskih površina, te da će se sva mehanizacija koja se do sada koristila za tretiranje komaraca u letnjem periodu, iskoristiti za dezinfekciju, dodaje se u saopštenju.

Kako je naglasio, Zavod za biocide i dalje tretira sve najvažnije ustanove, zdravstvene stanice i socijalne službe, a JKP "Gradska čistoća" javne površine.

Predsednik gradskog parlamenta je najavio da će roditelji do 15. maja moći isključivo onlajn da prijave decu u vrtiće i istakao da je aplikacija jednostavna, a da za svaku nejasnoću građani mogu da pozovu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.