Petrović: Fiskalni rezultati 2016. bili dobri

Izvor: Blic, 31.Jul.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Fiskalni rezultati 2016. bili dobri

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je danas da su fiskalni rezultati, zaključno sa 2016., bili dobri i da je u toj drugoj godini fiskalne konsolidacije budžetski deficit snažno smanjen.

- To smo ocenili pozitivno, zbog čega je došlo do preokreta javnog duga koji je krenuo putanjom pada - rekao je on na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javih sredstava.

Prema njegovim rečima, ostala je, međutim, neuređena oblast >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reformi javnih preduzeća, najviše EPS-a, ali i drugih državnih preduzeća koja stvaraju gubitak, kao što su RTB Bor, PKB, Galenika...

- Naša analiza je pokazala da gubici tog sektora mogu da se prebace na budžet, što će imati loš efekat - rekao je Petrović.

Kako je dodao, potrebna je takođe racionalizacija u javnom sektoru.

- Tu je što se tiče broja zaposlenih postignut cilj. Još jedan deo, međutim, mora da bude smanjen, ali su presudne reforme u zdravstvu, prosveti, državnoj upravi. Taj deo reformi je težak i još uvek se nije značajno pomakao - rekao je Petrović.

Na sednici Odbora se razmatraju izveštaji o radu Fiskalnog saveta i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki za 2016., a na dnevnom redu je i izveštaj o sprovedenom nadzoru nad primenom Zakona o javnim nabavkama za 2016. godinu, koju je podnela Uprava za javne nabavke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.