Izvor: Preduzetnik.rs, 08.Nov.2017, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet uspešnih žena preduzetnica

Da još uvek vladaju predrasude iako je 21.vek potvrdjuje i mišljenja naših baka i prabaka. Medjutim vreme koje su provodile kući i u krugu porodice mora postati prošlost.
zene predzetnice Od 90 ‘tih godina početkom 20.veka u Srbiji je počela da se oslobadja privatna preduzetnička inicijativa. Tada se dešavalo da vrlo retko žene upravljaju preduzećima i budu direktorke .Danas žene dobijaju mnogo veliki primat u društvu i preuzimaju vodeće uloge. Postaju direktorke i predpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Preduzetnik.rs << se da negde oko 20- 25°% žena upravljaju preduzećima i preuzimaju vodeće uloge. Optimalne godine kada su u punom jeku za pokretanje biznisa smatra se period od 20-tih i 30-tih godina … spremne su da uče, preuzimaju rizike, hrabrije su, pune energije slobodnog vremena , čak iako naprave greške spremne su i žele na greškama da uče. Ono što je bitno da uspeh jeste njihova sreća, energija, stvaralački duh. Pet uspešnih žena preduzetnika u sebi ima snagu, volju, energiju da još više se kreću ka ostvarivanju ciljeva i zadovoljstvu njih samih kao ličnosti. Za njih je konstantna neprekidna borba, da budu koncizne, usredsrede svoje misli i  delaju  ka uspehu.
Neki od saveta su:
– Nemojte pokretati svoju firmu ako vam to nije  opsesija ili velika neostvarena ljubav.
– Birajte saradnike i zaposlite ljude za koje mislite da će voleti da rade u vašem radnom okruženju.
– Razradite kako da zaradite novac i na koji način ćete ostvariti plan prodaje. Zapamtite, prodaja leči sve.
– Fokusirajte se na vaše prednosti i budite najbolji u vašem poslu.
– U 21. veku tehnologija je veoma važna, savet, radite s onim sto vam je poznato, a to je i najjeftiniji način.
– Ne trošite novac na nepotrebne stvari.
– Sami uspostavite kontakt sa ljudima, sami plasirajte svoje podatke i informacije. Ne koristite usluge PR kompanije.
– Sve je danas stresno, probajte da kontrolišete nivo stresa u vašoj okolini i nagradite vaše saradnike za svako postignuće. Učinite sve da vaš posao bude zabavan i vama i svim zaposlenima.
Srbija se priključila razvijenim zemljama i zemljama EU, danas ima udruženja i organizacije koje okupljaju žene koje žele da se bave sopstvenim biznisom. Neka udruženja u Srbiji su:
– „Klub prvih žena“,
– „Evropski pokret u Srbiji“,
– „Udruženje poslovnih žena u Srbiji“ i dr.
 
 
 
 
 Uspešne žene preduzetnice
Uspešno žensko preduzetništvo smatra se jednim od neiskorišćenih resursa. Činjenica je da se žene teže odlučuju da započnu sopstveni biznis. Ukoliko se iole odluče za tako nešto najveća podrška im je uz pomoć porodice. U Srbiji se žene odlučuju za otvaranje preduzeća većinom iz nužde, dok u razvijenim zemljama to uglavnom čine jer im se pruža prilika da realiziju svoje poslovne ideje. Ono što je bitno i što je sigurno žene su danas mudrije, hrabrije, spremne za suočavanje sa raznim iskušenjima. Jaka , uporna, istrajna  uspešna žena preduzetnik vlada svojim znanjima i umećima i ostvaruje svoje najbolje i najuspešnije uspehe.
Neke od najuspešnijih navešćemo i dati informacije u kojoj oblasti su se ostvarile. Aleksandra Bogunovic suvlasnica preduzeća Bexing iz Beograda , kao i Milenica Srećkovic suvlasnica i direktorka preduzeća Set iz Šapca. Izmedju ostalog još jedna od kandidatkinja koja je preuzela nagradu bila je vlasnica i direktorka iz Niša Natalija Filipović iz Čarobnog zalogaja.Cilj nagrade uspešnih žena preduzetnika je da motiviše i ohrabri žene da pokrenu sopstveni biznis. Ujedno i da im pokaže da su trud, rad i veliko zalaganje ključni za uspešne preduzetnike
 
 
 
 


The post Pet uspešnih žena preduzetnica appeared first on http://preduzetnik.rs.

Nastavak na Preduzetnik.rs...






Povezane vesti

Beogradske priče: Rađanje modernog pristaništa

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2017, 13:17

Na desnoj obali Save ispod Saborne crkve oduvek su pristajali brodovi. Današnji turistički brodovi vezani su blizu Beton hale, koja je izgrađena tek u četvrtoj deceniji 20. veka TRIDESETIH godina prošlog veka pristanište na desnoj obali Save, podno Saborne crkve, dobija obrise...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Preduzetnik.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Preduzetnik.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.