Pašalić: Vlada izdvaja dva miliona maraka za otkup junećeg mesa u RS

Izvor: Capital.ba, 31.Okt.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Vlada izdvaja dva miliona maraka za otkup junećeg mesa u RS

BANJALUKA – Vlada RS će iz svojih sredstava izdvojiti dva miliona KM za interventni otkup junećeg mesa u RS, te će ova mjera realizovati do kraja januara, rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS. Kako je rekao, Vlada će sa ova dva miliona KM subvencionisati otkup mesa u RS sa 0,50 KM po kilogramu. Takođe, Vlada garantuje da otkupljivači neće moći od proizvođača otkupiti juneće meso ispod 3,9 KM po kilogramu. Pašalić je istakao da ova mjera važi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << samo za privredne subjekte i proizvođače iz RS. Dodao je da u RS trenutno ima oko 8.000 junadi koji imaju od 600 do 1.000 kilograma za koje je neophodan interventni otkup. “U RS u porastu je broj utovljene junadi, što potvrđuje podatak da je 2016. godine bilo utovljeno 17.500 junadi, a ove godine 31.000 junadi”, rekao je Pašalić. Pašalić je pojasnio da se trenutni višak junadi pojavio zbog izostanka izvoza u Tursku. Nezavisne novine Чланак Pašalić: Vlada izdvaja dva miliona maraka za otkup junećeg mesa u RS се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Najava događaja za petak, 1. novembar 2019. godine

Izvor: Capital.ba, 01.Nov.2019, 08:03

REPUBLIKA SRPSKA BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske obilježiće 27 godina od osnivanja Šestog odreda Specijalne brigade policije; – u 12.00 časova biće služen parastos ispred spomenika poginulnim pripadnicima Šestog odreda. Snimatelji će moći da snime kadrove,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.