Papa popio čaj od koke, kamilice i sjemena anisa

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jul.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa popio čaj od koke, kamilice i sjemena anisa

LA PAZ - Papa Franjo nastavlja rušiti tabue, pa je tako na letu do Bolivije popio čaj od koke, kamilice i sjemena anisa - tradicionalni lijek za mučninu.

Papa je iz Ekvadora stigao na najviši aerodrom na svijetu "El Alto", pa su mu domaćini pripremili napitak koji olakšava privikavanje na nesvakidašnje uvjeta na nadmorskoj visini od 4.000 metara.

Iako se biljka koka koristi kao glavni sastojak u proizvodnji kokaina, za ljude koji naseljavaju Ande to je sveta biljka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << čije listove žvaću ili stavljaju u čaj stoljećima zbog ljekovitih svojstava.

Lokalno stanovništvo čvrsto brani poziciju koke u svojoj kulturi, a među njima je i papin domaćin, predsjednik Bolivije Evo Morales.

Jedan od članova posade u papinom avionu potvrdio je da je papa popio "trimat", koji je ponuđen i novinarima na letu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.