Panelom o kreativnoj industriji počeo Kopaonik biznis forum

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panelom o kreativnoj industriji počeo Kopaonik biznis forum

Kreativne industrije imaju sve veći uticaj na razvoj društva, rečeno je na specijalnom panelu posvećenom toj temi, kojim je počeo 27. Kopanik biznis forum.

Kako je navedeno, muzička industrija je jedna od grana koja je doživela najveću transformaciju u prošlom veku, a o dešavanjima na globalnom nivou kada je reč o toj industriji govorio je generalni direktor IDJ World Djordje Trbović.

On je na panelu “Kreativna industrija: “Vaš tihi sused” naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je muzička industrija prva krenula u digitalizaciju.

“Prva je započela način konzumacije putem digitalnih servisa što je počelo još 2.000-ih godina", rekao je Trbović i dodao da je digitalna konzumacija muzike brzim tempom prerasla do tada tradicionalne načine kao što su slušanje muzike putem CD-ova, kaseta...

Naveo je da danas digitalna konzumacija muzike čini više od 60 odsto globalnog tržišta.

Proslavljeni glumac, producent i režiser Dragan Bjelogrlić je izrazio mišljenje da se sa filmom i televizijom neće desiti ista stvar kao sa muzikom koja će, dodao je, verovatno potpuno ili u ogromnom procentu preći na konzumiranje sadržaja prvenstveno preko platformi, interneta...

“Verujem da će bioskop i bioskopska distribucija ostati takmac bar u narednih 20 godina, ali sigurno da u mnogim razvijenim zemljama sveta platforme predstavljaju ne samo činjenicu, već su možda i prešle 50 odsto načina kako ljudi konzumiraju pre svega televizijske, a u poslednje vreme i filmske sadržaje”, rekao je Bjelogrlić.

dKopaonik biznis forum, koji će okupiti oko 1.300 učesnika, zvanično počinje sutra, organizuje ga Savez ekonomista Srbije, u saradnji sa kompanijom Mastercard, a medijski partner Foruma je Novinska agencija Tanjug.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.