Pale zalihe nafte u SAD, cena brenta iznad 61 dolara

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pale zalihe nafte u SAD, cena "brenta" iznad 61 dolara

London -- Cena severnomorske nafte "brent" je danas porasla iznad 61 dolara po barelu,

Cene su uvećane jer su iznenadni pad zaliha u SAD i mogućnost novih akcija Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) neutralisali zabrinutost zbog potencijalnog smanjenja tražnje u perspektivi.

"Brent" je poskupeo za 20 centi na 61,37 dolara za barel, a američka laka nafta (WTI) za 11 centi na 56,08 dolara, prenosi agencija Rojters.

Američke zalihe nafte smanjene su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 1,7 miliona barela u nedelji zaključno sa 18. oktobrom, a jedan od analitičara tvrdi da bi zalihe mogle dodatno da padnu u narednim sedmicama.

Članice OPEK-a i saveznici tog naftnog kartela sastaju se početkom decembra, a postoji mogućnost da se odluče za još dublje ograničavanje proizvodnje, tvrde zvaničnici.

Cena "brenta" je porasla za 14 odsto u ovoj godini, zahvaljujući sporazumu izmedju članica i nečlanica OPEK-a o smanjenju proizvodnje nafte, podseća britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pale zalihe nafte u SAD, cena "brenta" iznad 61 dolara

Izvor: Blic, 24.Okt.2019

Cena severnomorske nafte "brent" je danas porasla iznad 61 dolara po barelu, jer su iznenadni pad zaliha u SAD i mogućnost novih akcija Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) neutralisali zabrinutost zbog potencijalnog smanjenja tražnje u perspektivi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.