Paket akcija SPIV 24.09. na berzi

Izvor: B92, 22.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paket akcija SPIV 24.09. na berzi

Beograd -- Paket od 70 odsto akcija preduzeća za proizvodnju montažnih objekata Špik-Sloga iz Ivanjice (SPIV) biće na berzi 24. septembra.

Početna cena biće oko devet miliona dinara, najavio je Akcijski fond Srbije i naveo na svom sajtu da će se na Beogradskoj berzi na aukciji po metodu minimalne cene naći 45.267 akcija Špik-Sloge u vlasništvu Akcijskog fonda, čija će cena biti 200 dinara po komadu.

Preduzeće Špik-Sloga iz Ivanjice bavi se proizvodnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << montažnih objekata, građevinske stolarije i elemenata. Akcije tog preduzeća su uključene na vanberzansko tržište 26. avgusta 2008. godine, a prvo trgovanje metodom preovlađujuće cene bilo je zakazano za početak septembra.

Beogradska berza je 29. avgusta privremeno obustavila trgovanje akcijama ovog preduzeća metodom preovlađujuće cene, jer je Akcijski fond Srbije zatražio da se akcijama Špik-Sloge iz Ivanjice trguje na vanberzanskom tržištu metodom minimalne cene.

Prema podacima Agencije za privredne registre "Špik-Sloga" je u 2007. godini poslovala sa gubitkom od 78,5 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.