Srbija

Ponedeljak, 22.09.2008.

09:58

Paket akcija SPIV 24.09. na berzi

Paket od 70 odsto akcija preduzeća za proizvodnju montažnih objekata Špik-Sloga iz Ivanjice (SPIV) biće na berzi 24. septembra.

Izvor: Beta

Default images

Početna cena biće oko devet miliona dinara, najavio je Akcijski fond Srbije i naveo na svom sajtu da će se na Beogradskoj berzi na aukciji po metodu minimalne cene naći 45.267 akcija Špik-Sloge u vlasništvu Akcijskog fonda, čija će cena biti 200 dinara po komadu.

Preduzeće Špik-Sloga iz Ivanjice bavi se proizvodnjom montažnih objekata, građevinske stolarije i elemenata. Akcije tog preduzeća su uključene na vanberzansko tržište 26. avgusta 2008. godine, a prvo trgovanje metodom preovlađujuće cene bilo je zakazano za početak septembra.

Beogradska berza je 29. avgusta privremeno obustavila trgovanje akcijama ovog preduzeća metodom preovlađujuće cene, jer je Akcijski fond Srbije zatražio da se akcijama Špik-Sloge iz Ivanjice trguje na vanberzanskom tržištu metodom minimalne cene.

Prema podacima Agencije za privredne registre "Špik-Sloga" je u 2007. godini poslovala sa gubitkom od 78,5 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

8 h

Podeli: