PRIJAVLJIVANJE MLADIH ZA MOJU PRVU PLATU JE JOŠ U TOKU: Svi zainteresovani imaju rok do 31. oktobra

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 16:31

PRIJAVLJIVANJE MLADIH ZA "MOJU PRVU PLATU" JE JOŠ U TOKU: Svi zainteresovani imaju rok do 31. oktobra

Ako se već niste prijavili, sada je prava prilika

Mladi nezaposleni, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra (do kraja dana, do ponoći) za drugi ciklus programa programa "Moja prva plata" preko portala mojaprvaplata.gov.rs

- Ostalo je pet dana za prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije Moja prva plata, koji će omogućiti da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gotovo devet hiljada poslodavaca traži više od 25.000 hiljada mladih osoba za koje je obezbeđeno preko 15 hiljada različitih radnih pozicija - kaže Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike u Privrednoj komori Srbije.

Cilj Programa je, prema rečima Kovačevićeve, podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored ovih iznosa, poslodavci mogu novim mladim kolegama da isplate i dodatna sredstva.

Program "Moja prva plata" sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.