PRIJAVA ZA 100 EVRA POMOĆI KREĆE 15. MAJA: Postoje dva načina, ovo su DETALJNA UPUTSTVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2020, 17:40

PRIJAVA ZA 100 EVRA POMOĆI KREĆE 15. MAJA: Postoje dva načina, ovo su DETALJNA UPUTSTVA

Do polovine juna će biti potpuno završena isplata.

Vlada Srbije danas je usvojila rebalans budžeta, i dve uredbe: jedna koja definiše kako će se 100 evra pomoći dostaviti punoletnim građanima koji to žele i druga o ugovoru Vlade i poslovnih banaka, kojim je utvrđena garantna šema za kreditini program za privredu, saopštio je ministar finansija.

- Usvojen je rebalans koji sadrži iznos paketa pomoći od 5.1 milijarde evra. Sva pomoć koja je obećana sadržana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u rebalansu, primenjuje se od danas. Do kraja aprila da se prijave svi koji žele uplaćivanje minimalaca, kreće od maja - rekao je Siniša Mali.

Prijava za isplatu 100 evra kreće 15. maja, traje do 5. juna. Penzioneri i oni koji dobijaju socijalnu pomoć dobijaju automatski ovaj iznos, i to od 15. maja.

Prijava se obavlja onlajn (preko portala Uprave za trezor) ili preko call centa, ostavljate ime, prezime, jmbg, broj lične karte, i račun na koji želite novac.

Do 15, ili 20. juna će u potpunosti biti završena procedura isplate ovih 100 evra svim građanima koji to budu želeli. Ministar je apelovao da ljudi masovnije koriste onlajn prijavu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.