POZNATI MILIJARDER OSUO PO AMERIMA: Dok Kina RAZBIJA, oni tonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2020, 15:42

POZNATI MILIJARDER OSUO PO AMERIMA: "Dok Kina RAZBIJA, oni tonu"

Prema njegovom mišljenju Kinezi su pametan i vredan narod

- Kina razbija, Amerika će početi da gubi zbog svog samozadovoljostva - rekao je osnivač "Tesle" i milijarder Ilon Mask usred tenzija između dve velike sile.

Mask, milijarder poreklom iz Južne Afrike, koji živi u SAD-u, gde je i vlasnik i osnivač kompanija "SpaceX" i "Tesla", rekao je to u jednom intervjuu.

Mask je posebno pohvalio "pametan i vredan narod Kine", gde je "Tesla" otvorila jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od fabrika.

- Kina razbija po mom mišljenju. Energija u Kini je sjajna - rekao je Mask na pitanje kako vidi tu zemlju.

Dodao je da "Kinezi nisu samodovoljni, kao što su Amerikanci, posebno u mestima kao što su Njujork, San Francisko i okolina ili Los Anđeles.

Američki pobednički niz mogao bi se uskoro završiti - rekao je Mask.

- Sjedinjene Države, a posebno Kalifornija ili Njujork, pobeđuju već dugo. Kada dugo pobeđujete, mislite da je to zajamčeno. I onda, kao sportski timovi koji osvoje prvenstvo više puta zaredom, postanu samodovoljni i počnu da gube - rekao je.

On se požalio i da "Tesla" dobija najmanje državne podrške od svih američkih proizvođača automobila.

S druge strane, kako je rekao, kineska vlada veoma podržava ovu kompaniju, ali ne na način kao što to čini kada su domaće kompanije u pitanju.

Ovakva izjava milijardera Ilona Maska došla je u trenutku kada se dve najveće svetske ekonomije sukobljavaju po raznim pitanjima, od pandemije virusa korona, preko odnosa prema kineskom tehnološkom gigantu Huaveju, do najnovije tačke sukobe, kineske aplikacije Tik-tok.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.