POTPUNI FIJASKO HRVATSKE EKONOMIJE: Džepovi građana prazni, maloprodaja u oktobru pala osmi mesec uzastopno

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 16:31

POTPUNI FIJASKO HRVATSKE EKONOMIJE: Džepovi građana prazni, maloprodaja u oktobru pala osmi mesec uzastopno

Od početka godine do kraja oktobra 2020, hrvatski promet u trgovini na malo realno je pao za 6,5 odsto u poređenju sa istim lanjskim periodom, pokazuju podaci DZS-a.

U Hrvatskoj je u oktobru potrošnja u maloprodaji pala za 2,5 posto u odnosu na isti mesec 2019, što je osmi uzastopni mesec pada, mada sporiji nego u septembru.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je danas da je promet u trgovini na malo u Hrvatskoj, prema kalendarski prilagođenim podacima, u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oktobru porastao u odnosu na prethodni mesec za 5,4 posto, dok je u poređenju sa oktobrom prošle godine pao za 2,5 posto.

Oktobarski pad maloprodaje na godišnjem nivou, kao posledica korona krize, najmanji je od marta ove godine i znatno je usporio u odnosu na septembar kada je iznosio 7,3 procenta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prvi rast hrvatske industrije u godinu dana

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2020, 09:57

Prvi put u posljednjih godinu dana industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je porasla - u oktobru je bila 2,8 odsto veća nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci DZS-a. Istovremeno, maloprodaja je pala 2,5 odsto, što je najblaži zabilježeni pad od marta ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.