POSLAO POGREŠAN SMS I ZAVRŠIO NA SUDU: Nije mogao da veruje šta ga je snašlo jer jednu stvar nije uzeo u obzir

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 11:08

POSLAO POGREŠAN SMS I ZAVRŠIO NA SUDU: Nije mogao da veruje šta ga je snašlo jer jednu stvar nije uzeo u obzir

Kanadski poljoprivrednik suočen je sa kaznom za neispunjenje ugovornih obaveza za koje nije ni znao da postoje.

Kanadski farmer je morao da plati 82.000 kanadskih, odnosno 61.784 američkih dolara odštete, iz vrlo neobičnog razloga.

Naime, sve je krenulo od zabune oko emodžija, koju je sudija u provinciji Saskačevan rešio sledećom presudom: "slika sa podignutim palcem dovoljna je za prihvatanje ugovornih uslova".

Evo o čemu je reč... >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Predstavnik firme "Kent Mickleborough" je telefonom kontaktirao Krisa Ačtera, te su se dogovorili da će poslati ponudu SMS porukom. Ačter, vlasnik poljoprivredne firme, poslao je simbol, odnosno emodži sa sa palcem na gore (u prevodu: okej, znak potvrde, odobravanja) - kao odgovor na fotografiju ugovora o kupovini lana, koju mu je poslao kupac žitarica.

Bilo je to 2021. godine.

Ali, mesecima kasnije dolazi od odmotavanja klupka, u momentu kada je došlo vreme isporuke, a kupac nije dobio lan.

Naime, kupac je 'palac na gore' protumačio kao potvrdan odgovor na ugovor, a Ačter samo kao odgovor da je primio ponudu ugovora, pišu mediji.

To je pokrenulo spor, kako bi se otkrilo šta znači poslati emodži. Kupac je tvrdio da ovi simboli, koje svakodnevno koristimo na svojim uređajima, impliciraju prihvatanje ugovornih uslova, dok je Ačter rekao da je koristio sliku 'palca na gore' samo da pokaže da je primio dokument, ali ne i da pokaže svoju saglasnost.

Sudija je presudio u korist kupca.

- Ovaj sud spremno priznaje da je (palac na gore) emodži netradicionalno sredstvo za "potpisivanje" dokumenta, ali je, ipak, pod ovim okolnostima to bio valjan način za potpis - apisao je sudija u presudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Farmer zbog jednog "lajka" mora da plati 56.000 evra odštete

Izvor: Radio 021, 09.Jul.2023

Kanadski farmer mora da plati više od 82.000 kanadskih dolara (56.655 evra) odštete nakon zbrke nastale zbog emodžija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.