POČEO UPIS BRUCOŠA U NIŠU: Na ovim fakultetima je najveća gužva

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 22:37

POČEO UPIS BRUCOŠA U NIŠU: Na ovim fakultetima je najveća gužva

Prijemni ispiti počeli su danas i treba da budu gotovi tokom ove nedelje

Ove nedelje budući studenti polažu prijemne za fakultete, a za one u Nišu konkurisalo je oko 4.250 kandidata, kaže prorektor Univerziteta Vlastimir Nikolić. To je slično kao i prethodnih godina, baš kao i ponuda, jer novih departmana nema, a najtraženija su mesta na Filozofskom, Medicinskom, Elektronskom, Fakultetu umetnosti i arhitekturi.

Nešto je više onih koji su konkurisali od broja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raspoloživih mesta, priča Nikolić, s obzirom na to da u Nišu ima oko 3.200 mesta na budžetu, a na samofinansiranju oko 1.900.

Na Filozofskom fakultetu je, uobičajeno, najtraženija psihologija, jer je za ovaj departman prijavljeno gotovo tri puta više studenata od broja mesta (prijavljeno 245 studenata, primaju njih 90). Blizu duplo više kandidata od predviđenjih mesta ima još za anglistiku i pedagogiju. Slično stanje je i na Medicinskom fakultetu, kao i na smeru arhitektura na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu.

. Predviđeno je da se sve oko upisa studenata završi 17. jula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.