PKS dobila priznanje Svetske carinske organizacije

Izvor: S media, 18.Nov.2010, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS dobila priznanje Svetske carinske organizacije

Privredna komora Srbije dobila je Priznanje za zasluge od Svetske carinske organizacije i to je jedan od povoda za današnji sastanak predsednika te carinske organizacije Kunio Mikurije sa predsednikom PKS Milošem Bugarinom i direktorom Uprave carina Predragom Petronijevićem, saopštila je PKS.

Tema sastanka biće partnerski odnos Uprave carina i PKS, koja je od Uprave carina dobila ovlašćenja za izdavanje TIR i ATA karneta, kao i ovlašćenje za izdavanje i garantovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << po osnovu kontejnerskih kontrolnika.

Kriza u srpskom gradjevinarstvu se nastavlja

Na skupu će biti reči i o analizi dosadašnje uspešne saradnje, edukaciji poslovne zajednice u vezi sa carinskim postupcima i novim Carinskim zakonom.

Razgovaraće se i o problemu "vancarinskih barijera" koje otežavaju promet robe i usluga i stvaraju nepotrebne troškove, a na čijem rešavanju zajednički rade Uprava carina i PKS, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.