PKS: Vrednost građevinskih radova u Srbiji porasla 23,7 odsto

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 15:28

PKS: Vrednost građevinskih radova u Srbiji porasla 23,7 odsto

Beograd -- U prvom kvartalu ove godine, vrednost izvedenih građevinskih radova u Srbiji porasla je 23,7 odsto u odnosu na prvi kvartal 2019. godine.

Broj stanova u periodu januar – mart 2020. godine, u odnosu na isti period 2019, prema izdatim građevinskim dozvolama, veći je 36 odsto, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

Uvođenjem podsticaja kreditnoj aktivnosti građana, Narodna banka Srbije je olakšala pristup stambenim kreditima, čime se podstiče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoj građevinske industrije, ocenili su iz PKS.

PKS i Grad Beograd početkom maja predložili su Vladi dodatne ekonomske mere za podsticaj privredne aktivnosti građevinske industrije, koja je, do pojave i širenja pandemije korona virusa, u velikoj meri učestvovala u privrednom rastu Srbije.

Sekretar Udruženja za građevinsku industriju Srbije Ivana Vuletić rekla je da će ta oblast, kao i industrija građevinskog materijala, dobiti dodatni zamajac za povećanje obima radova i usluga, a tržište će unaprediti tražnju.

"Rast stanogradnje doprineće bržem oporavku građevinske industrije od posledica pandemije", kazala je Vuletić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.