PKS: Saradnjom do novih poslova za srpske i hrvatske privrednike

Izvor: Beta, 20.Avg.2020, 18:14

PKS: Saradnjom do novih poslova za srpske i hrvatske privrednike

Privredne komore Srbije i Hrvatske pojačaće saradnju da bi članicama omogućile nove poslovne projekte, olakšano poslovanje i brže prevazilaženje posledica pandemije - saglasili su se danas na sastanku u Zagrebu njihovi predsednici Marko Čadež i Luka Burilović.Dogovorili su se da se Poslovni forum srpskih i hrvatskih privrednika održi u oktobru u Beogradu, i razgovarali i o drugim aktivnostima za jačanje ekonomske saradnje dve zemlje, saopštila je Privredna komora Srbije.Komore predlažu vladama da u vreme Poslovnog foruma, zaseda Zajednički odbor za sprovodjenje i podsticanje ekonomske saradnje Srbije i Hrvatske, s prioritetnim ciljem da se privrednicima ubrza i olakša prelazak granice.Glavne teme Poslovnog foruma privrednika biće gradjevinarstvo, energetika i turizam, sektori najteže pogodjeni posledicama pandemije, a planirana je i prezentacija vina iz Sbije i Hrvatske.Cilj foruma je jačanje privredne saradnje, prepoznavanje i definisanje prioritetnih sektora za unapredjenje saradnje, trgovine, ulaganja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima, istakla je PKS.Srpski i hrvatski privrednici imaće priliku da predstave etnogastronomske specijalitete svojih zemalja na zajedničkoj prezentaciji tokom redovnog predbožićnog, "Advent marketa" u Zagrebu.Po podacima PKS, Ttrgovinska razmena Srbije i Hrvatske je u porastu. U prethodnih pet godina nivo razmene povećan je za više od polovine i prošle godine je iznosila milijardu i 86 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PKS: Saradnjom do novih poslova za srpske i hrvatske privrednike

Izvor: Danas, 20.Avg.2020

Privredne komore Srbije i Hrvatske pojačaće saradnju da bi članicama omogućile nove poslovne projekte, olakšano poslovanje i brže prevazilaženje posledica pandemije - saglasili su se danas na sastanku u Zagrebu njihovi predsednici Marko Čadež i Luka Burilović.

Nastavak na Danas...

Beograd domaćin poslovnog foruma privrednika Srbije i Hrvatske

Izvor: Capital.ba, 21.Avg.2020, 07:33

BEOGRAD – Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović dogovorili su da u oktobru u Beogradu bude održan poslovni forum srpskih i hrvatskih privrednika. Fokus Foruma biće na građevini, energetici i turizmu, sektorima najpogođenijim posljedicama...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.