PKS: Iskoristite, pomažemo u realizaciji biznisa

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS: Iskoristite, pomažemo u realizaciji biznisa

Beograd -- Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je mlade ljude koji žele da postanu uspešni preduzetnici u Srbiji da iskoriste usluge koje ona nudi.

Reč je o uslugama koje pokrivaju sve oblasti preduzetničkog poslovanja - od pisanja biznis plana do pronalaženja poslovnih partnera.

"Želimo da postanemo produžena ruka svakog mladog preduzetnika u Srbiji, da podržimo i one koji su na početku poslovanja i tek razvijaju svoje ideje, ali i one čije su ideje već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaživele i počele da se realizuju", rekao je savetnik predsednika PKS Predrag Nikolić na konferenciji o preduzetništvu u Beogradu u organizaciji PKS i Fondacije "Novak đoković".

On je dodao da je neophodno obučavati i promovisati mlade koji se odluče na pokretanje sopstvenog biznisa kako bi savladali sve izazove preduzetništva i bili uspešni na domaćem tržištu.

"Nama je cilj da proizvodi odlaze iz Srbije, a ne ljudi", kazao je Nikolić.

Direktorka magazina Original i Fondacije "Novak đoković" Jelena đoković rekla je da je cilj te fondacije da nauči mlade preduzetnike kako da od originalne ideje pokrenu sopstveni biznis, promovišu ga i stvore konkurentan proizvod na tržištu.

"Mlade ljude učimo da budu svoji i autentični i da sprovedu ideju do kraja, iako naše okruženje nije toliko ohrabrujuće. Tako ih zadržavamo u zemlji i dajemo im mogućnost da je poboljšaju. Zato je važno da postoje mala preduzeća koja će menjati ekonomski sistem", kazala je ona.

Dobitnica nagrade Evropske unije za najbolju inovatorku u 2017. godini Mikela Magaš rekla je da je najvažnija stvar za mlade ljude koji se odlučuju za preduzetništvo da se povežu jer tako njihove ideje mogu da se brže razvijaju.

"Kada kreativnost i umetnost spojite sa naukom i tehnologijom moguće je stvoriti inovacije koje pomeraju granice", kazala je Magaš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.