Izvor: S media, 17.Mar.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su tri najbolja pametna telefona predstavljena u 2013. godini!

Iako su iza nas tek tri i po meseca ove godine, već se naziru tri velika kandidata za najbolji telefon 2013 – Sony Xperia Z, HTC One i novi Galaxy S smartphone, a do kraja godine očekujemo i brojne druge napredne modele – pre svega novi model iPhonea i novi Nokijin smartphone koji bi, prema nekim informacijama, trebao imati najbolju kameru na pametnim telefonima do sada.

Sony Xperia Z

Nova Sonyjeva Xperia koju je ova kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavila na CES sajmu dolazi s ekranom dijagonale pet inča rezolucije 1920x1080 piksela i radi 1,5 GHz četvorojezgrenom Snapdragon S4 Pro procesoru i 2GB RAM-a, ima 13MP kameru s kojom se mogu snimati HDR fotografije i videozapisi i podršku za NFC i LTE.

Ono po čemu se izdvaja od konkurentskih modela jeste to što je vodootporan (u Sonyju kažu da se može koristiti i u kadi) i otporan na prašinu.

HTC One

Neki novinari koji su već recenzirali ovaj telefon veruju da bi HTC One mogao biti veliki prodajni hit i izvući HTC iz velikih problema. One je odlično dizajniran smartphone napravljen od aluminija koji ima manji ekran u odnosu na Sonyjev i Samsungov model (4,7 inča, Full HD rezolucija), ali se zato može pohvaliti s najvećom gustoćom piksela (468ppi) u odnosu na konkurentske modele.

Također, krasi ga i vrhunski hardver – 1,7GHz četvorojezgreni procesor, 2GB RAM-a, 32, odnosno 64GB prostora za čuvanje podataka i podrška za 4G LTE. U ovoj kompaniji su posebnu pažnji posvetili kameri koja koristi tzv. Ultrapiksele koji primaju tri puta više svetla i omogućavaju snimanje odličnih fotografija.

Samsung Galaxy S4

Ovaj Samsungov telefon predstavlja evoluciju Galaxy S serije pa, osim nadograđenog hardvera, donosi zanimljive softverske inovacije koje će korisnicima omogućiti lakše upravljanje telefonom, nove mogućnosti pri fotografisanju, glasovno upravljanje pa čak i prevođenje reči s devet jezika.

Što se hardvera tiče, novi Galaxy je verovatno najmoćniji telefon na tržištu s osmojezgrenim, odnosno 1,9GHz četvorojezgrenim procesorom, ima 2GB RAM-a, do 64GB memorije koja se putem dodatne microSD kartica može proširiti na 128GB i 13MP kameru.

(Danas.hr, foto: Samsung)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ovo su tri najbolja pametna telefona predstavljena u 2013. godini!

Izvor: Dzungla.org, 17.Mar.2013

Tri telefona do sada su obeležila 2013. godinu – Sony Xperia Z, HTC One i Galaxy S4, a puno pažnje privlače i modeli poput novog BlackBerryja Z i Optimusa G Pro.. Opširnije na Smedia biznis vesti

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.