Ovo su najneobičnija mesta porođaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najneobičnija mesta porođaja

Od pekare do muzeja, i od sudnice do drveta, ovo su sedam najneobičnijih mesta na svetu na kojima su se žene, do sada, porađale.

Tokom interkontinetalnog leta

Jedna žena se porodila u vazduhu u avionu Turkiš erlajnsa, neposredno po poletanju iz Gvineje. Posada aviona joj je pružila pomoć i poželela dobrodošlicu novorođenoj bebi, koja je dobila ime Kadiđu.

U pošti

U ovom slučaju, izraz "posebna isporuka" dobio je potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novo značenje. Beba rođena u jednoj pošti u Engleskoj grofoviji Kembridžšir dobila je ime Dulse. Kada su je izmerili, radnici pošte su izračunali da je teška kao paket upućen avionskom poštom po ceni od 8,22 funte.

Na drvetu

Sofija Pedro je 2000. godine bila prinuđena da pobegne na drvo, zbog velikih poplava koje su zahvatile Mozambik. Kad je uspela da se "smesti" pri vrhu stabla, porodila se. Imala je sreću da ju je, ubrzo, uočio i spasio helikopter južnoafričke spasilačke misije.

U sudu

Žena u poodmakloj trudnoći rodila je devojčicu tokom svedočenja u jednom postupku u Kraljevskom sudu u Birmingemu.

Na izložbi

Umetnica Marni Kotak dovela je svoju umetnost do krajnjeg ekstrema i postala glavna medijska senzacija kada se porodila u jednoj njujorškoj galeriji tokom sopstvene izložbe. Snimak tog događaja kasnije je bio prikazan na njenoj sledećoj izložbi. Umetnica je tako svoje novorođenče učinila delom svog umetničkog performansa.

U butiku

Jedna žena se porodila na izlazu iz prodavnice odeće u Birmingemu. Velikodušni prolaznici zasuli su novopečenu majku novčanicama, pre nego što je prevezena u bolnicu. Beba je dobila između 300 i 400 funti.

U Diznilendu

Tereza Salsedo je 4. jula 1979. godine postala prva osoba rođena u Diznilendu u Kaliforniji. Rođena je na kupi ispred hotela Plaza in.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.