Ovo je ostalo od zasada u Mrčajevcima: Meštani sabiraju štetu, grad i danas tuče (FOTO)

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 17:45

Ovo je ostalo od zasada u Mrčajevcima: Meštani sabiraju štetu, grad i danas tuče (FOTO)

Čačak -- Dan nakon što je jak grad, veličine lešnika, opustošio voćnjake i imanja u čačanskim selima, meštani skupljaju plodove po zemlji i odmeravaju štetu.

"Paradajz i krastavac potpuno je razbio grad, tukao je oko dvadeset minuta i to suv, bez kiše. Mislili smo ni da nam krovovi neće izdržati. Velika šteta je i na kukuruzu, paprikama i boraniji. Svo cveće koje smo imali u dvorišu nam je potpuno uništeno", kaže za Rinu Miloš Tresač iz Mrčajevaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U Mrčajevcima je palo sto litara kiše po metru kvadratnom, pa su pojedine lokalne puteve odnele vodene bujice.

"Voda je dosta zemlje izbacila na puteve, ljudi su se sami organizovali i uspeli to da saniraju. S obzirom na to da je zemlja još uvek žedna, upila je dosta vode, tako da se ne očekuju poplave, jer nije bilo izlivanja bujičnih potoka", izjavio je Radoslav Bogićević, predsednik MZ Mrčajevci.

Nevreme ni danas nije zaobišlo opštinu Ivanjica, kuće u naseljima Senjak i Bukovica i dalje su pod vodom.

"Kanali su se izlili, ali ono što je dobra vest, u manjoj meri nego juče. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji. Grad je ponovo potukao ivanjička sela i pričinjena je šteta na poljoprivrednim usevima. Danas je ispaljeno 52 protivgradne rakete, a strelci su i dalje u pripravnosti na stanicama. Situaciju otežavaju najavljene padavine", izjavio je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Nevreme je pogodilo i ostale delove zapadne Srbije, a grad veličine lešnika padao je i u pribojskom selu Slatina, koje se nalazi na granici sa Republikom Srpskom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVREME OPUSTOŠILO MRČAJEVCE: Nakon obilnih padavina, GRAD I DANAS TUČE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

U Mrčajevcima je palo sto litara kiše po metru kvadratnom, a pojedine lokalne puteve odnele su vodene bujice...Dan nakon što je jak grad, veličine lešnika, opustošio voćnjake i imanja u čačanskim selima, meštani skupljaju plodove po zemlji i odmeravaju štetu...- Paradajz i krastavac potpuno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.