NEVREME OPUSTOŠILO MRČAJEVCE: Nakon obilnih padavina, GRAD I DANAS TUČE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 18:23

NEVREME OPUSTOŠILO MRČAJEVCE: Nakon obilnih padavina, GRAD I DANAS TUČE (FOTO)

U Mrčajevcima je palo sto litara kiše po metru kvadratnom, a pojedine lokalne puteve odnele su vodene bujice.

Dan nakon što je jak grad, veličine lešnika, opustošio voćnjake i imanja u čačanskim selima, meštani skupljaju plodove po zemlji i odmeravaju štetu.

- Paradajz i krastavac potpuno je razbio grad, tukao je oko dvadeset minuta i to suv bez kiše. Mislili smo ni da nam krovovi neće izdržati. Velika šteta je i na kukuruzu, paprikama i boraniji. Svo cveće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje smo imali u dvorišu nam je potpuno uništen - kaže Miloš Tresač iz Mrčajevaca.

- Voda je dosta zemlje izbacila na puteve, ljudi su se sami organizovali i uspeli to da saniraju. S obzirom na to da je zemlja još uvek žedna, upila je dosta vode, tako da se ne očekuju poplave, jer nije bilo izlivanja bujičnih potoka - izjavio je Radoslav Bogićević, predsednik MZ Mrčajevci.

Nevreme ni danas nije zaobišlo opštinu Ivanjica, kuće u naseljima Senjak i Bukovica i dalje su pod vodom.

- Kanali su se izlili, ali ono što je dobra vest, u manjoj meri nego juče. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji. Grad je ponovo potukao ivanjička sela i pričinjena je šteta na poljoprivrednim usevima. Danas je ispaljeno 52 protivgradne rakete, a strelci su i dalje u pripravnosti na stanicama. Situaciju otežavaju najavljene padavine - izjavio je Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Nevreme je pogodilo i ostale delove zapadne Srbije, a grad veličine lešnika padao je i u pribojskom selu Slatina koje se nalazi na granici sa Republikom Srpskom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SNAŽNO NEVREME U HRVATSKOJ: U većem delu zemlje OBILNE KIŠE I GRAD (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

Voda je ušla i u pojedine stanove, a meštani kažu da im se ovako nešto događa prvi put u poslednjih 15 godina, prenose hrvatski mediji...Zagreb je večeras pogodilo snažno nevreme, padali su obilna kiša i grad, praćeni grmljavinom...Kiša i grad su u okolini Zagreba padali toliko intenzivno da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.