Ove kompanije vape za radnicima: Nude stanove, zovu penzionere...

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 20:12

Ove kompanije vape za radnicima: Nude stanove, zovu penzionere...

Kompanije koje proizvode oružje u centralnoj Evropi pokušavaju da pronađu dodatne radnike.

Naime, zbog rata u Ukrajini je porasla potražnja za oružjem. Industrija oružja u Poljskoj i Češkoj proizvodi granate i druge vojne zalihe najbržim tempom od pada Berlinskog zida, piše Sky News.

Kompanije su ubrzale proizvodnju kako bi snabdele Ukrajinu i zadovoljile potražnju na globalnom nivou dok zemlje povećavaju izdvajanja za odbranu.

U skladu s tim porasla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i potreba za radnom snagom. Jedna kompanija, češki proizvođač munivije i topovskih granata STV Group, gradi stanove za nove radnike, a penzionerima koji su spremni da rade osigurava besplatne obroke u kantini, prenosi Index.

Poljska vojna tehnološka kompanija WB Group prošle godine je započela opsežnu kampanju zapošljavanja žena na montažnim linijama na kojima su pre uglavnom radili muškarci.

Češka vlada je pokrenula razgovore o zapošljavanju nekih od stotina hiljada ukrajinskih izbeglica, od kojih su većina žene i deca, kako bi pomogli kompanijama da pronađu radnu snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.