Ovako izgleda Aerodrom Morava: U nedelju će primiti prve putnike FOTO

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda Aerodrom "Morava": U nedelju će primiti prve putnike FOTO

Kraljevo -- Na Aerodromu "Morava" u Lađevcima sve je spremno za dolazak putnika koji će početkom decembra, avionima "Er Srbije", tri puta nedeljno leteti za Beč.

"Pristanišna zgrada aerodroma kompletno je opremljena. Sa desne strane su četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola. Za početak će biti zaposleno 37 radnika, koji su prethodno prošli obuku u Nišu, gde su već stekli neophodno radno iskustvo", kaže Dragan Bugarinović, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aerodroma "Morava".

U Lađevcima, međutim, od samog početka mislilo se na sve, tako da je prvim putnicima već obezbeđeno pružanje neophodnih usluga.

"Obezbeđen je prostor za rentakar agenciju, za one putnike koji nemaju prevoz, a otvoren je i frišop. Tako da neće biti nikakve razlike da li se leti iz Beograda, Niša ili iz Lađevaca. Ova vazdušna luka ima izuzetan potencijal, zbog same svoje lokacije i blizine ključnim saobraćajnicama", kaže Bugarinović.

Nakon što kompanija "Er Srbija" bude objavila red letenja, putnici će moći da kupe karte preko zvaničnog sajta ili preko agencija koje vrše prodaju. Beč je prva destinacija, a na proleće se uvodi još jedna linija, za Solun.

"U zavisnosti od potreba putnika, postoje mogućnosti da se uvedu i dodatne linije. Najveće interesovanje vlada za gradove zapadne Evrope i Istanbul", rekao je prvi čovek Aerodroma "Morava".

Prema njegovim rečima, u planu je i izgradnja još jedne, veće piste.

"Biće projektovana nova koja će omogućiti saobraćaj većih aviona, koji mogu da prime više putnika, ali i onih koji se koriste za kargo saobraćaj, što će pre svega, omogućiti još brži privredni razvoj ovog dela Srbije i očekujem da će novi investitori to prepoznati", naglasio je Bugarinović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.