Ovako izgleda Aerodrom "Morava": U nedelju će primiti prve putnike FOTO

Na Aerodromu "Morava" u Lađevcima sve je spremno za dolazak putnika koji će početkom decembra, avionima "Er Srbije", tri puta nedeljno leteti za Beč.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2019.

13:14

Ovako izgleda Aerodrom
Foto: Rina

"Pristanišna zgrada aerodroma kompletno je opremljena. Sa desne strane su četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola. Za početak će biti zaposleno 37 radnika, koji su prethodno prošli obuku u Nišu, gde su već stekli neophodno radno iskustvo", kaže Dragan Bugarinović, direktor Aerodroma "Morava".

U Lađevcima, međutim, od samog početka mislilo se na sve, tako da je prvim putnicima već obezbeđeno pružanje neophodnih usluga.

"Obezbeđen je prostor za rentakar agenciju, za one putnike koji nemaju prevoz, a otvoren je i frišop. Tako da neće biti nikakve razlike da li se leti iz Beograda, Niša ili iz Lađevaca. Ova vazdušna luka ima izuzetan potencijal, zbog same svoje lokacije i blizine ključnim saobraćajnicama", kaže Bugarinović.
Foto: Rina
Nakon što kompanija "Er Srbija" bude objavila red letenja, putnici će moći da kupe karte preko zvaničnog sajta ili preko agencija koje vrše prodaju. Beč je prva destinacija, a na proleće se uvodi još jedna linija, za Solun.

"U zavisnosti od potreba putnika, postoje mogućnosti da se uvedu i dodatne linije. Najveće interesovanje vlada za gradove zapadne Evrope i Istanbul", rekao je prvi čovek Aerodroma "Morava".
Foto: Rina
Prema njegovim rečima, u planu je i izgradnja još jedne, veće piste.

"Biće projektovana nova koja će omogućiti saobraćaj većih aviona, koji mogu da prime više putnika, ali i onih koji se koriste za kargo saobraćaj, što će pre svega, omogućiti još brži privredni razvoj ovog dela Srbije i očekujem da će novi investitori to prepoznati", naglasio je Bugarinović.
Foto: Rina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: