Otvoren konkurs za prijem mladih inženjera: Ministarstvo odbrane traži nove stručnjake

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren konkurs za prijem mladih inženjera: Ministarstvo odbrane traži nove stručnjake

Ministar Vulin obećao poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih pri Vojnotehničkom institutu

Svečanim skupom u Vojnotehničkom institutu (VTI), danas je obeleženo 69 godina postojanja te vojne naučno-istraživačke ustanove, a kako je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin, u novembru će tom Institutu biti uplaćeno četiri miliona dinara za stimulaciju.

Čestitajući pripadnicima Instituta praznik Vulin je rekao da resorno ministarstvo počelo da ulaže sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi se poboljšao materijalni položaj stručnjaka iz tog Instituta.

Juče je raspisan i konkurs za prijem 39 mladih inženjera, koji bi radili u tom institutu, rekao je ministar odbrane a navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

On je najavio da je budžetom za sledeću godinu predviđeno da Institut deo sopstvenih prihoda i naročito onih koja dolaze iz ministarstva za stimulaciju, koristi za poboljšanje materijalnog položaja.

- Ne samo da trošite na mašine, na opremu, već da trošite na ljude, ono što je važnije, skuplje i teže obezbediti, a još teže sačuvati nego bilo kakvu tehnologiju - smatra on.

Direktor VTI-a pukovnik Zoran Rajić je istakao da je ove godine u naoružanje Vojske uveden prototip širokopojasnog radio-goniometara „hera”, komplet strelišne opreme sa radio upravljanjem - UPTM i prototip ogrtača vojničkog maskirnog M-12 iz kompleta lične opreme.

Na završnim ispitivanjima su, prema njegovim rečima prototip raketnog sistema „morava” (samohodni raketni lanser i logističko vozilo), prototip modernizovanog raketnog sistema „kub”, prototip automobila terenskog FAP 8h8, prototip multifunkcijskog upaljača, prototip komplet lične opreme - čizme univerzalne, čizme terenske i kombinezon maskirni, prototip mikrotalasnog malošumnog pojačavača, nulta serija Komplet strelišne opreme sa radio upravljanjem - uređaj za pokazivanje lakih meta, i prototip upaljač trenutno usporenog dejstva.

Na kraju svečanog skupa, za doprinos u realizaciji ciljeva i zadataka Vojnotehničkog instituta, a povodom Dana Vojnotehničkog instituta dodeljena je plaketa VTI fabrici „Prva petoletka - Namenska a.d. Trstenik, a zahvalnice su dodeljene i Direkciji za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju, Vazduhoplovnom zavodu „Moma Stanojlović“, FAP korporaciji a.d. Priboj i Vlatakom Institutu doo, Beograd.

Vojnotehnički institut osnovan je nakon oslobađanja zemlje - 3. novembra 1948. godine - kao Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije. Jedno od prioritetnih opredeljenja te ustanove bilo je opremanje, razvoj i modernizacija vojske s osloncem na sopstvene snage. Danas se bave istraživanjem i razvojem u oblasti odbrambenih tehnologija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.