Vulin: Raspisan konkurs, VTI traži radnike!

Izvor: BKTV News, 03.Nov.2017, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Raspisan konkurs, VTI traži radnike!

Svečanim skupom u Vojnotehničkom institutu (VTI), danas je obeleženo 69 godina postojanja te vojne naučno-istraživačke ustanove, a kako je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin, u novembru će tom Institutu biti uplaćeno četiri miliona dinara za stimulaciju.

Čestitajući pripadnicima Instituta praznik Vulin je rekao da resorno ministarsvo počelo da ulaže sredstva kako bi se poboljšao materijalni položaj stručnjaka iz tog Instituta.

Juče je raspisan i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << konkurs za prijem 39 mladih inženjera, koji bi radili u tom institutu, rekao je ministar odbrane a navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

On je najavio da je budžetom za sledeću godinu predviđeno da Institut deo sopstvenih prihoda i naročito onih koja dolaze iz ministarstva za stimulaciju, koristi za poboljšanje materijalnog položaja.

FOTO: Tanjug/Goran Stanković

"Ne samo da trošite na mašine, na opremu, već da trošite na ljude, ono što je važnije, skuplje i teže obezbediti, a još teže sačuvati nego bilo kakvu tehnologiju", smatra on.

Direktor VTI-a pukovnik Zoran Rajić je istakao da je ove godine u naoružanje Vojske uveden prototip širokopojasnog radio-goniometara „hera”, komplet strelišne opreme sa radio upravljanjem - UPTM i prototip ogrtača vojničkog maskirnog M-12 iz kompleta lične opreme.

Na završnim ispitivanjima su, prema njegovim rečima prototip raketnog sistema „morava” (samohodni raketni lanser i logističko vozilo), prototip modernizovanog raketnog sistema „kub”, prototip automobila terenskog FAP 8h8, prototip multifunkcijskog upaljača, prototip komplet lične opreme - čizme univerzalne, čizme terenske i kombinezon maskirni, prototip mikrotalasnog malošumnog pojačavača, nulta serija Komplet strelišne opreme sa radio upravljanjem - uređaj za pokazivanje lakih meta, i prototip upaljač trenutno usporenog dejstva.

FOTO: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Na kraju svečanog skupa, za doprinos u realizaciji ciljeva i zadataka Vojnotehničkog instituta, a povodom Dana Vojnotehničkog instituta dodeljena je plaketa VTI fabrici „Prva petoletka - Namenska a.d. Trstenik, a zahvalnice su dodeljene i Direkciji za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju, Vazduhoplovnom zavodu „Moma Stanojlović“, FAP korporaciji a.d. Priboj i Vlatakom Institutu doo, Beograd.

Vojnotehnički institut osnovan je nakon oslobađanja zemlje - 3. novembra 1948. godine - kao Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije.

Jedno od prioritetnih opredeljenja te ustanove bilo je opremanje, razvoj i modernizacija vojske s osloncem na sopstvene snage.

Oni se danas bave istraživanjem i razvojem u oblasti odbrambenih tehnologija.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.