Otvoren Centar za fizikalnu medicinu u zavodu Male pčelice

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Centar za fizikalnu medicinu u zavodu Male pčelice

Više od 900 korisnika Zavoda za smeštaj starih lica "Male pčelice" ubuduće će imati bolju zdravstvenu zaštitu, nakon što je u toj ustanovi otvoren moderni Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Centar u okviru Zavoda danas su svečano otvorili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktor Zavoda Vladica Stanojević.

U renoviranje i opremanje centra, Zavod je uložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pet miliona dinara sopstvenih sredsrava, a tu će medicinsku negu dobiti svi korisnici koji imaju problema sa kičmom, prelomima...

Ministar Vulin je nakok otvaranja Centra poručio da će ministarstvo nastaviti sa orijentacijom da u što većoj meri izjednači kvalitet života, bez obzira na to gde žive, jer svi imaju pravo na istu zaštitu.

Dodao je da je, nakok 40 godina koliko Zavod postoji, bilo krajnje vreme da se korisnicima omogući bolja zdravstvena zaštita.

"Ovo je od ogromnog značaja, ali bez rada zaposlenih i njihove ljubavi prema korisnicima, ništa ne bi bilo moguće", podvukao je ministar.

Vulin je naglasio da je u protekle dve godine uloženo 1,44 milijarde dinara u socijalnu zaštitu, što su, kako je rekao, najveća ulaganja u istoriji socijalne zaštite, i pored mera štednje i fiskalne konolidacije.

On je zahvalio premijeru na podršci vladi u njenom opredeljenju da se štedi na svemu osim na socijalnoj zaštiti.

"Život najsiromašnijih ne sme da bude ugrožen ni u njihovim domovima ni u ustanovama zaštite i "Male pčelice" su dobar primer", rekao je Vulin.

On je dodao da je Ministarstvo do sada uložilo 12 miliona dinara u projekte "Malih pčelica" ističući da je zadovoljan rezultatima.

"Male pčelice su posebno značajne jer svojim radom i sredstvima, ali i kroz radnu terapiju korisnika poboljšavaju njihov položaj", rekao je Vulin.

On je naveo da će Ministarstvo nastaviti da pomaže Zavodu.Direktor Zavoda Vladica Stanojević istakao je da je Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju velika stvar, nakon 43 godine postojanja, te da je mnogo učinjeno da se podigne nivo zdravstvene korisnika.

"U poslednje tri godine kupili smo neophodnu opremu, ali nismo imali prostor. Sada imamo uređen Centar umesto stare kartonaže, a sve su to uradili naši zaposleni", rekao je Stanojević.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.