Otvoren Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Zavodu “Male Pčelice“

Izvor: Kragujevac.rs, 26.Mar.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Zavodu “Male Pčelice“

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvorio je danas Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice“.

U renoviranje zgrade stare kartonaže površine 200 metara kvadratnih, i nabavku opreme za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kragujevački Zavod je, iz sopstvenih sredstava, uložio pet miliona dinara, a radove su izveli radnici ove ustanove.  

Svečanom otvaranju prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << su i gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, državni sekretar Dragan Popović i direktori mnogobrojnih institucija socijalne zaštite iz Srbije.

Prema rečima direktora Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male pčelice“, dr Vladice Stanojevića, posle 43 godine postojanja Zavoda korisnici konačno imaju prostor za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, koju su obavljali u Gerontološkom centru.

U poslednje tri godine kupovali smo neophodnu opremu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ali nismo imali prostor. Konačno smo rešili i taj problem, i dobili savremeni Centar koji će znatno da podigne nivo zdravstevne zaštite korisnika - kaže dr Vladica Stanojević.

Više od 40 godina bez prave rehabilitacije, zaista je bilo krajnje vreme da se ljudima omogući, ne samo da budu negde smešteni, već da se njihovo zdravstveno stanje poboljša. Otvaranje Centra je od ogromnog značaja, ali bez rada naših zaposlenih ništa od ovoga ne bi bilo moguće, kazao je ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je podsetio da je kroz razne projekte ministarstvo uložilo 12 miliona dinara u kragujevački  Zavod, koji predstavlja dobar primer rada institucije, koja unapređuje svoje usluge i iz spostvenih sredstava. 

U prethodne dve godine ostvarena su najveća ulaganja do sada u sistem socijalne zaštite. Štedi se na svemu osim na socijanoj zaštiti jer život najsiromašnijih ne sme da bude ugrožen, bez obzira da li su u svojim domovima ili se nalaze u ustanovama, kaže ministar Vulin.

Inače, Zavod za smeštaj odraslih ''Male Pčelice'' postoji više od četiri decenije i sa 900 korisnika je najveća ustanova tog tipa u Evropi.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.