Izvor: B92, 20.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Otkazi u Jumku u ponedeljak"

Beograd -- Ministarstvo ekonomije saopštilo da će radnicima Jumka koji nisu prihvatili da pređu u britansku firmu Zember biti uručeni otkazi.

U saopštenju ministarstva se ističe da produženja rokova za izjašnjavanje o prihvatanju posla neće biti, kao i da će ti radnici izgubiti pravo na otpremnine.

"Ministarstvo ekonomije neće dozvoliti da se novac poreskih obveznika Srbije troši na subvencije i socijalne programe za one koji ne žele da žive od svog rada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odbijaju stalan i siguran posao u kompaniji koja svoju celokupnu proizvodnju izvozi i ima perspektivu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da će u ponedeljak 22.oktobra biti poznat tačan broj onih radnika koji su prihvatili posao u Zemberu.

Nekoliko stotina radnika kompanije Jumko od početka oktobra protestuje odbijajući da potpišu ugovor o radu na neodređeno vreme sa konfekcijom Zamber, čiji je vlasnik Jani Savas, britanski biznismen kiparskog porekla.

Ta britanska kompanija je zakupila deo Jumka i angažovala 525 radnika, koji su radili na određeno vreme, a radnike je u Zember uputilo matično preduzeće Jumko na osnovu Zakona o radu i Programa za smanjenje viška zaposlenih u kompaniji Jumko.

Radnici koji protestuju ranije su rekli da ne žele da potpišu ugovor sa njima jer ne znaju kakav će im biti status.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.